mgds, nie, żadnego krzywdzenia, ja mam mikołajkowy bodziak i pajaca, ale takie miękkie, tylko z aplikacjami świątecznymi i gwiazdkami, ale nie ma żadnych sztywnych i drapiących elementów,wiadomo, że robimy to dla siebie, bo dzieciom jest w tym wieku wszystko jedno

, z prezentami tak samo.
Mój syn zaczął się cieszyć gwiazdką i choinką jak miał 3 lata, ubierał choinkę, czekał na Mikołaja, wcześniej to tylko się przestraszył. Jak miał 2 lata skończone i pojechaliśmy na Wigilię do rodziców, to mój tata poustawiał meble tak, zeby było wygodnie nam i żeby mały szybko poleciał do choinki. A on wszedł do srodka, zobaczył, ze wszystko inaczej, rodzina jakas dziwnie ubrana i nie chciał wejść do pokoju, bo się przestraszył.
Anetka, daleko masz, ale ten moment, kiedy będzie za późno, to chyba nie następuje tak szybko, z tego co słyszałam, jakby poród zaczął się szybciej, to chyba nie powinnaś ruszać do szpitala szybciej niż zalecają, jak zaczną się skurcze, bo masz kawałek do przejechania. Trudno to wymierzyć, bo te pierwsze skurcze co 15-20min to dużooo wcześniej czasem się zaczynają, ale najwyżej spędzisz kilka godzin więcej w szpitalu, bo raczej cię nie odeślą. Wypytaj lekarza co masz robić i nie martw się.