Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - sprawdzona wizażystka Kraków-polećcie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-24, 17:21   #38
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: sprawdzona wizażystka Kraków-polećcie

andromacha Clarins to dobra firma, z tej wyższej półki cenowej, skoro tak to miałaś szczęście trafić na miejsce, gdzie cena za makijaż jest naprawdę korzystna

Ja generalnie mam dwa wspomnienia z makijażem w "niskiej" cenie. Pierwszy - kosmetyki całkiem w porządku (M.A.C.), ale jak się potem okazało, umiejętności średnie. Makijaż nie przetrwał całej nocy, widać było plamy. Podejście makijażystki też karygodne, bo niską ceną musiała sobie rekompensować ilość klientek - więc malowała po łebkach. W dodatku poumawiała ich tyle, że na 1,5 mcs przed ślubem szukałam makijażystki, bo nie da rady pomalować ani mnie ani zaklepanych 5 pozostałych osób. Drugie - dziewczyna malowała tanimi kosmetykami i nie miała ich za wiele, stąd z bladolicej przeistoczyłam się w opaloną latynoskę (nie było to moim zamiarem). Nie chodzi mi o generalizowanie, że co tanie to złe - ale o to, że trudno trafić na kogoś rzetelnego i dobrego. Więc jeśli trafiłaś - super.

Co do samego próbnego - u makijażystki, która malowała mnie do ślubu - trwał tyle, ile właściwy ślubny, był zrobiony tymi samymi kosmetykami. Spokojnie dałby radę na jakiejś innej imprezie czy sesji zdjęciowej. Co do kosztów - MUA zużyła sporą ilość kosmetyków (nie mylić z tapetą) - to mieszanie odcieni podkładu, to różne palety cieni do powiek, korektory, fixery, bazy. Akurat wg tej ceny, jaką płaciłam, nie miałam poczucia że cena jest niewspółmierna do jakości.

Na tę "wysoką" cenę też ma wpływ prowadzenie działalności gospodarczej (bo wiele makijażystek takową prowadzi). ZUS w wysokosci 1000 zł sam się niestety nie zapłaci, więc w pełni rozumiem.

Niestety makijaż ślubny jest trochę innym tworem niż makijaż dzienny lub wieczorowy, bo tu też dobrze, żeby na zdjęciach wyjść korzystnie. Różni się też od makijażu sesyjnego sposobem wykonania.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-09-24 o 17:22
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując