Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane cz.2!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-25, 18:51   #3304
Anabelo
Raczkowanie

Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj tak właśnie o tym myślałam wpisując do dziennika dane rodziców dzieci... To głupio wygląda jak tato ma inne nazwisko i mama inne. Wygląda jakby małżeństwo, z którego ona ma dzieci się rozpadło, a teraz jest z kimś innym w konkubinacie. Mi tam nic do tego, bo nie interesuje mnie kto z kim, ale to mimo wszystko dla mnie takie dziwne. Choć nie powiem, osobne nazwiska mają dwie podstawowe zalety:
1) nie trzeba wymieniać dokumentów
2) chcąc zachować swoje nie trzeba ciągle podpisywać się przydługim dwuczłonowym nazwiskiem

Ja tak do tej pory myślałam, ze chcę mieć dwuczłonowe, ale w sumie to teraz nie wiem. Jak zostanę w szkolnictwie i będę musiała kartkówki podpisywać dwuczłonowym to mi się chyba odechce :P. Albo wymyślę sobie jakiś magiczny podpis :P

A może wyobraża sobie zmienić na Twoje?
Nigdy nie zastanawiałam się jak to wygląda, pomyślałam tylko o wygodzie i przywiązaniu do mojego nazwiska. Jest ładne, krótkie, oryginalne i nieskromnie twierdzę, że nadawało by się do wypromowania jakiegoś biznesu Natomiast nazwisko TŻ jest takie... pospolite. Nawet skrzynki na gmail'u sobie nie założę, bo pewnie jest już zajęta
Myślę, że zmiany nazwiska na moje TŻ sobie tym bardziej nie wyobraża On jest jakiś zaściankowy pod tym względem.
Anabelo jest offline Zgłoś do moderatora