2014-09-25, 18:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyłupiaste oczy
Cytat:
Napisane przez malesloneczko22
Witajcie, od dzieciństwa dręczy mnie ogromny problem z moimi oczami, a mianowicie są one wyłupiaste i mam duże cienie pod oczami, próbowałem już wszystkiego (różnego typu kremy, korektory itp) ale nie pomaga. Zrobiłem sobie też badania na tarczyce, wszystko jest w porządku więc to nie wytrzeszcz.... Czy orientujecie się jakie możliwe są zabiegi na to by zmniejszyć efekt wyłupiastych oczu??? Byłem niedawno u chirurga plastycznego ale powiedział że można ewentualnie kwasem hialuronowym to zamaskować, ale efekt będzie niewielki;/;/
|
Z wit. C też używałeś? One rozjaśniają cienie. Ja do swoich się przyzwyczaiłam i nie przeszkadzają mi. Podpowiem, że moje cienie są mniej widoczne (skóra ma tez ładniejszy koloryt), kiedy mam dobrze dobrane odcienie ubrań. Może zainteresuje cię ten temat (analizy kolorystycznej). Polecam blog: barwyurody.blogspot.com
Co do oczu nie pomogę, nie znam się. Pamiętaj, że jeśli nie możesz czegoś zmienić to zaakceptuj to. Tak jest z korzyścią dla Ciebie. Twoje nastawienie w dużej mierze wpływa na to jak jesteś postrzegany (piszę odnośnie kompleksów z dzieciństwa, często ktoś coś powiedział na podatnym gruncie i teraz się tym przejmujesz) i to czy dałeś się zranić kiedyś ze względu na Twój np. wygląd, to Twój problem, Ci co cię zranili już go nie pamiętają. Zmień to, aby pozbyc się problemu.
|
|
|