2014-09-28, 15:49
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Miłośniczki picia herbat :) cz. II
Cytat:
Napisane przez _alison
Zawsze zastępuje nim tabletki na gardło i zawsze mi pomaga
Jadę jutro na niemieckie wybrzeże, ciekawe czy mają tam jakieś smaczne herbaty  Tak więc do za jakiś czas 
|
O widzisz, tymianku to mam masę to będę musiała spróbować przy najbliższej okazji. Miłego urlopu! 
Cytat:
Napisane przez Santom09
Tak? Te liście opadają na dno i nie paletaja sie po calym kubku? Musialabym sprobowac. Dzieki za odpowiedź!!
|
Cześć! 
Listki nie pływają po kubku w żadnym wypadku. Jedyne co się czasami unosi to patyki, ale je łatwo jest wyłowić jak bardzo by ci przeszkadzały. Sama mam zaparzaczkę, ale nie zawsze o niej pamiętam i sypię herbatę do kubka po prostu. Tylko rooibosa sypanego w niej zaparzam, bo on ma baardzo drobne liście. I potwierdzam to, co mówiła Nightmare, najlepsze sypane na wagę .
Cytat:
Napisane przez Ceilidh
Dobre zielone liściaste w torebkach ma BigActive i te listki duże są <3
Twiningsa Afternoon zwykle właśnie staram się na dwa razy parzyć 
Ja mam taki mały dzbanek z koszyczkiem w środku i w nim robię herbaty liściaste. Ostatnio wydobyłam herbatę Bożonarodzeniową z 5 o'clock z zeszłych świąt, bo tak mi się tych mocnych korzennych aromatów zachciało
Dzisiaj to już 4 herbata bo obudziłam się z paskudnym przeziębieniem 
|
Też lubię zielone z Big Active . I też ostatnio mi się korzeni zachciało, ale że nic nie miałam gotowego to sama sobie zrobiłam. Powiedz ty mi jeszcze, jaka to jest ta "Prince of Wales"? Jakaś z dodatkami? Jak tak zachwalacie to przejdę się kiedyś do Hebe i kupię.
Ojej, to zdrowiej szybko!
Witam się po zielonej i Earl Grey'u. 
Swoją drogą, Nightmare, byłam dzisiaj w Kauflandzie i szukałam tej gruszki w czekoladzie, ale nie znalazłam . Ale ceny wszystkich Liptonów wahały się od 3,5 do 5 zł góra. To Dilmah kosztowała najwięcej niecałe 7 zł... Powariowali z tymi 10zł... Będę dalej szukać tej gruszki! Jak gdzieś znajdziesz to daj znać.
Edytowane przez Arwen123
Czas edycji: 2014-09-28 o 15:51
|
|
|