Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapuszczamy , wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XI porostomaniaczek !!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 19:07   #650
MassieDran
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczamy , wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XI porostomaniaczek !!!!

Cytat:
Napisane przez Felicja Pokaż wiadomość
Pierwszy dzień na studiach?

Niestety bez zmian.
A co się dzieje. Ano lecą mi tak, że czuję głaszcząc się po głowie jak ich mało jest, widzę jak marna jest kitka itd. A że podczas czesania, mycia, czy dotykania włosów wypadają garściami, to już szkoda gadać. Mam włosy na klawiaturze kompa, na podłodze, na łóżku, na ciuchach, nawet w robótce wełnianej wybieram włosy, żeby ich nie nabierać z włóczką na druty.

Podejrzewam, że zawiniło zostawianie oleju na skalpie na noc albo zbyt długie siedzenie w czepku plastikowym (czyt. woreczku foliowym).
Od jakiegoś czasu nie olejuję już skalpu, a czepek staram się szybko zdjąć.
Dajej piję drożdże, łykam biotynę i kwasy omega.
Hormonalnie nic sama nie kombinowałam, nic nie łykam, na nic nie choruję (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo). Włosy zazwyczaj wypadały mi o tej porze roku, ale takiego przerzedzenia jeszcze nie miałam
A na buzi mam przetłuszcz jakby był upał, a przecież już jest chłodno. Zwykle miewałam lekki przesusz, a tym razem aż widać, jak z porów wycieka sebym

A co Wam ze mnie marudzącej i mało zainteresowanej tematem?
Kozieradkę kupię, zobaczymy jak podziała.

Fela silny, długotrwały stres podnosi poziom prolaktyny, ta z kolei w podwyższonej ilości sieje w organizmie zamęt objawiający się, podobnie jak w przypadku androgenów, mocnym przetłuszczaniem się cery i włosów, trądzikiem, wypadaniem włosów, niejednokrotnie zaburzeniami cyklu (ale niekoniecznie). Może to jest przyczyną? Masz sporo stresów, a prolaktyna jest na stres po prostu bardzo wrażliwa. Tylko nie bulwersuj się znowu, bo staram się pomóc szukając przyczyny, bo jakaś konkretna przyczyna być musi, skoro nigdy wcześniej tak nie miałaś, a tu nagle takie jaja.

MassieDran jest offline Zgłoś do moderatora