Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Świadek na weselu cywilnym pytania :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-28, 19:50   #1
kuba1986
Przyczajenie

Świadek na weselu cywilnym pytania :)

Witam.

Zostałem zaszczyt bycia świadkiem na skromnym ślubie cywilnym mojego kolegi i nigdy nie pełniłem takiej funkcji więc chciałbym się dowiedzieć parę spraw. Ale najpierw zaznaczę że nie będzie żadnego wesela tylko Państwo młodzi zapraszają na obiad do restauracji, czyli świadków i rodziców tylko.

Czy w związku z tym ja jako świadek w restauracji w śród małego grona powinienem jakiś toast i przemówienie wygłaszać?

Nie wiem jak wręczyć prezent, bo ja muszę dojechać trochę kilometrów a nie znam kompletnie miasta w którym będzie brany ślub i Pani młoda zaproponowała abym przyjechał do nich (oni razem mieszkają w domu u rodziców) i razem pojedziemy do urzędu. I czy w takim wypadku jak się zgodzę to czy prezent mogę dać im przed ślubem jak od razu ich zobaczę?? Czy w samum urzędzie to mam cały czas przy sobie mieć prezent czy gdzieś się odkłada? Bardzo proszę o wasze opinie/rady bo mimo że to nie duża uroczystość to jednak nie chciałbym czegoś głupiego zrobić

PS. Czy jako świadek muszę koniecznie kupić kwiaty czy wystarczy tylko prezent?
kuba1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując