Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Karmienie mieszane.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-30, 08:18   #6
wika82
Zakorzenienie

Dot.: Karmienie mieszane.

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Moja córka była dokarmiana mm - musiałam dosyć szybko wrócić do pracy - zdaje się w podobnym modelu w jakim Ty planuejsz pracować - 4x w tygodniu po 5 godzin. Wróciłam tak na dobre jak młoda miała 3 miesiące. Jeździłam na 9, pracę mam blisko więc mała przed przejściem pod opiekę babci piła moje mleko w okolicach 8.20-8.30 potem babcia jej dawała koło 11 butelkę z mm - miliitrów tyle ile było przewidziane na dany wiek i to jej starczało do 14.20 kiedy byłam już w domu i dostawała pierś. Potem jak miała 6 miesięcy to mm zastąpił jakiś stały posiłek. Przy tej jednej butelce mm nie dopajałam jej wodą.

Karolca, Klarissa, bardzo dziękuję!

MamoKtosia, do końca grudnia ustaliłam, że będę pracować dwa razy w tygodniu po 4 godziny, resztę ogarniam z domu. W sumie powinnam wrócić na 5 dni, ale nie mamy nikogo bliskiego na miejscu, nie chcemy oddawać synka komuś obcemu w tym wieku. Póki co na ten czas przejmie Ignasia mąż, bo może przychodzić do pracy później, a od stycznia jak Igi będzie miał 7 miesięcy wracam na 4-5 godzin 5 razy w tygodniu i pewnie niania będzie niezbędna chociaż na 2-3 dni, czy kilka godzin.

Zapasy są pomrożone, mam nadzieję Karolca, że faktycznie będę odciągać ten nadmiar, może by się udało bez mm. Wiem, źe to normalny posiłek, ale jakoś tak mi weszło w krew i w głowę kp, że czuję ogromny opór przed mm. Na szczęście z samą butelką nie ma problemu, chętnie ssie.
I pomyśleć, źe w ciąży byłam sceptyczna do kp.
Ulżyło mi z tą wodą, bo jeden jedyny raz w największy upał, który zbiegł się z kryzysem podałam Igiemu odrobinę wody, którą wypluł natychmiast.

A kiedy rozszerzałyście dietę przy karmieniu mieszanym?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.