2014-10-01, 09:37
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Dzień dobry[emoji255]
Cytat:
Napisane przez Iza188
Dobry! ️
Joanna jaka mina zawadiacka u Laury 😂
Podobnie jak Agatka zastanawiałam sie, o jakich pielęgniarkach środowiskowych piszecie??
U mnie jeszcze nie była. Maja na to jakis czas?
|
Wizyta pielęgniarki środowiskowej jest standardem przynajmniej w naszej przychodni. Pani przychodzi i sprawdza np. w jakich warunkach wychowuje się dziecko, czy są wykonywane badania, czy dziecko jest szczepione i takie tam [emoji6] wizyta może być zapowiedziana, ale nie musi. Do mnie akurat pani zadzwoniła. Generalnie zadaniem takiej kobiety jest sprawdzenie, czy wszystko jest w porządku z dzieckiem i czy nie ma żadnych patologii. Może zapytać o warunki mieszkaniowe, czy pracujesz itp. Ale wiele matek takiej wizyty nigdy nie miało, nie wiem czy prawo nie działa odgórnie w tej kwestii, czy po prostu pielegniarkom się nie chce[emoji12]
Ja uważam, że to dobra rzecz, bo można wykryć szybko czy dziecko np. nie jest maltretowane.
U nas pogoda kiepska, ale przynajmniej nie pada, wiec pewnie niebawem gdzieś pójdziemy. Dzięki za odpowiedzi w sprawie tego leżenia na brzuszku. Juz dziś lepiej, choć nadal leniwie główkę podnosi. Za to przewraca się na boki cały czas i ciumka łapki oczywiście[emoji12]
Malwiska, Oliwka jak zawsze przeurocza[emoji8]
Joanna, nie widzę fotki Laury, włączę komputer i wtedy może się uda[emoji3]
|
|
|