2014-10-01, 22:33
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Instynkt macierzyński...
Ja sama miałam takie fazy już jak miałam 16 lat, już wtedy miałam chłopaka Oczywiście wiedziałam, że to musi poczekać, ale ta chęć, myśli były, patrzenie w kierunku wózków. Też zawsze wiedziałam, że chcę mieć rodzinę, dzieci. Z tamtym nie wyszło, teraz z obecnym jestem ponad 6 lat, ja mam 23 lata i planujemy dziecko tak za 2 lata. Nadal będę młóda -25 lat (nie mogę za długo zwlekać z ciążą przez problemy hormonalne), ale nie będę też podlotkiem. Chciałam w końcu skończyć liceum, muszę znaleźć dobrą pracę, potem zamieszkamy razem, bo jeszcze mieszkamy z rodzicami.
W Polsce nie jest kolorowo i dlatego tak, gdyby nie to, to pewnie jeszcze wcześniej staralibyśmy się o dziecko. No, ale da się wytrzymać, to odpowiedzialność, więc lepiej jeszcze poczekać. Postaraj się zająć jakimś hobby, czymś innym, w końcu to nie będzie aż tak dokuczliwe. Mi taka faza też tak minęła, wiadomo nadal chcę mieć bardzo dziecko i jak pisałam planujemy, ale nie jest to aż taki mocne jak wtedy, a wtedy to wiadomo hormony, dojrzewanie, to tym bardziej się odczuwało, tylko wtedy nie było też dojrzałości, a teraz powoli jest Przetrwasz to, jak wiele z nas przetrwało. Po prostu wtedy dochodzi rozsądek do głosu w końcu i wiadomo wtedy, że lepiej poczekać.
A przyjaciółka.. hmm.. ja bym tak jej nie nazwała. Moim zdaniem okropnie się zachowała, brak szacunku jakiś, żeby tak się odzywać do bliskiej niby nam osoby. Nie jesteś jak to powiedziała "po☠☠☠..", tak miewa wiele dziewczyn, jak pisałam też tak miałam, a dziecko jednak będzie późno, jak mówię planujemy jak będę miała 25 lat. No, ale takie odczucia są normalne i nie słuchaj się jej.
Pozdrawiam
Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2014-10-01 o 22:35
|
|
|