Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-02, 08:36   #2541
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja też się męczę z refluksem, parę razy wymiotowałam po śniadaniu np. A w ciąży nic, jedynie co taką chrypkę i kaszel po jedzeniu mam nadal.

Też mam rurki z hm dwie pary, fajne są, tylko się trochę rozciągają. Jedne kupiłąm rozmiar większe, to wogóle spadają ze mnie:P

Rozmawiasz, a dalej sprzątasz, gotujesz, więc on myśli, że sobie pomarudzisz jak to kobieta a poza tym wszystko ok - stare myślenie, ale niektórzy faceci tak mają. Odpuść sobie, przez dwa dni mieszkanie bardzo brudem nie zarośnie, a on zauważy, że coś jest nie tak.
My zawsze dzielimy obowiązki na pół, nawet gdy nie byłam w ciąży. Choć gdyby tego nie rozumiał, pewnie nie zostałby moim mężem, w tej kwestii jestem stanowcza

Trzymam kciuki za poprawę zdrowia.

A ja wczoraj prawie zemdlałam w sklepie. TZ musiał po mnie do Arkadii przyjezdzać. Wczoraj jakieś ciśnienie złe było, zakołowało mi się w głowie, ciemno przed oczami, dźwięki się wyciszyły, gorąco tragedia. Mam nadzieje, że nigdy więcej.

Dziewczyny można jeść oscypki w ciąży?
Wyczytalam w internecie, ze nie mozna.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Witam u mnie dzisiaj szaro i zimno miałam jeszcze spać ale TŻ mnie rozbudził wychodząc z domu.

Też jeszcze śmigam w dżinsach ale u mnie to zależy od dnia Np. wczoraj miałam jakiś malutki brzuszek a dzisiaj jak się przejrzałam to wylazł mi brzuchol chociaż czasem jak siadam muszę ukradkiem rozpiąć sobie guzik i robię test bluzki ciążowej z H&M, jeżeli będzie wygodna i będzie się ładnie prać to wykupię im wszystkie kolory

Mój TŻ sam z siebie nie robi wiele (porządek od czasu do czasu, ugotuje coś, ewentualnie jakieś domowe 'ulepszenia') ale jak go poproszę to umie się ogarnąć chociaż czasem muszę mu przypominać po kilka razy bo nie zawsze zarejestruje ale nie jest tak, że całymi dniami sobie siedzi.
Na pewno nie można zacząć robić wszystkiego za drugą osobę jeżeli sytuacja tego nie wymaga - a skoro ktoś ma czas grać sobie czy wychodzić na miasto czy w ogóle skupiać się na rozrywkach to moim zdaniem nie wymaga
Mam nadzieje ze cos dzisiaj znajde Robie to samo, w czasie jazdy samochodem

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej witam się z rana i chcę się pochwalić, że wczoraj wieczorem poczułam dwa mocniejsze kopnięcia wspaniałe uczucie już zapomniałam jak to było w pierwszej ciąży o i teraz też. Któraś pisała że nie może liczyć na TŻ, ja nie mogę narzekać jak go o coś poproszę to zawsze to zrobi, ugotuje, zajmie się małą, posprząta tylko że on od poniedziałku do piątku pracuje po 12 h i mam go tylko na weekend ale i tak nie narzekam
Napewno wspaniale uczucie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora