2014-10-02, 09:16
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rok przerwy czy warto? :o
Cytat:
Napisane przez Honey02
Taki mam zamiar by postudiować i zobaczyć, jednak moja niepewność jest w takim stopni że wiem na 100% że to nie to.
Wiecie może, orientujecie się, jak to jest z tą nową maturą 2015? Jeżeli będę chcieć pisać za rok to na swoich warunkach czy natych nowych co rocznik 96? ;o
A poza tym, źle wybrałam miasto i kierunmek, we Wrocławiu czeka na mnie przyjaciółka i znajomi z klasy lo, tylko pytanie mnie męczy czy dostanę się za rok do Wrocławia
|
Po pierwsze - nie sugeruj się miastem i kierunkiem studiów nikim innym poza tobą☠samą. Kierunek za bratem, teraz zmiana na miasto za znajomymi - za rok oni będą innymi ludźmi, ty też i możliwe, że znów będziesz żałować.
Czujesz się☠samotna w nowym, obcym mieście - i to jest normalne, że tęsknisz za znajomymi, ale pamiętaj, że nie będziecie razem zawsze. Moja paczka znajomych, co prawda akurat ze studiów, teraz ma ze sobą kontakt przez internet: ja jestem w Poznaniu, inni w Warszawie, część została tam, gdzie się☠poznaliśmy. I żyjemy bez siebie, bo każdy inaczej poukładał sobie życie. Naprawdę, nie warto trzymać się ciągle tych samych twarzy - ja początkowo żałowałam, że wyjechałam z Torunia, bo myślałam, że oni tam zostaną, na to się☠zresztą zapowiadało. Cóż potoczyło się inaczej. I gdybym tam została, nie robiłabym tego, co robię teraz.
Co to za studia?
g i r l o n f i r e
|
|
|