Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-02, 14:26   #544
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Cytat:
Napisane przez Nemme Pokaż wiadomość
Czyli mogłabym usunąć adres z CV i nikt nie zwróci na to uwagi czy lepiej wpisywać?

Mam niestety tylko czterotygodniowe praktyki w wodociągach w biurze projektowym i na czarno 2 miesiące w biurze projektowym branża HVAC (nie posiadam świadectwa pracy).
Jestem niestety z podkarpacia (mała wiocha), tutaj nie ma praktycznie w ogóle żadnych ofert dotyczących inżynierii środowiska, a jak już są to kierownik budowy - min. 5-letnie doświadczenie... a ja nie mam gdzie go zdobyć ;/

W ogóle może wiesz czy mając tytuł inżyniera można zdobywać od teraz uprawnienia w nieograniczonym zakresie? W dziekanacie mnie informowali że mogę, a w internecie piszą, że nie i już sama nie wiem czy kończyć magistra czy sobie odpuścić...
Ja bym usunęła adres z CV.

Do kierowania czy do projektowania?

Z tego co wiem do kierowania dla budowlańców można robić nieograniczone z samym inż, z tym, że praktyka wtedy musi być 3 lata, a nie 1,5 roku jak po magistrze. Podejrzewam, że dla instalatorów jest to samo, ale głowy nie dam sobie uciąć, a nie chce mi się teraz o tym czytać. Polecam napisanie maila do izby, to będziesz wiedziała na pewno. Aczkolwiek np. w mojej izbie teraz są lekko zdezorientowani w związku z tymi wszystkimi zmianami, nie wydają na razie książek bo w sumie to nawet nie wiadomo czy coś takiego jeszcze będzie istniało czy będzie potrzebne tylko zaświadczenie o praktyce.
A kobiet w dziekanacie nie pytaj bo one się pewnie nawet takimi rzeczami nie interesują.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Nemme Pokaż wiadomość
teraz doczytałam - w zakresie wykonawstwa można w nieograniczonym zakresie, zaś w zakresie projektowania trzeba mieć magistra niestety ;/ czyli czeka mnie 1,5 roku bezsensownych studiów na których i tak niczego mnie znów nie nauczą...
Czemu nie chcesz iść w kierowanie?

Teraz jesteś na którym roku? Może na drugi stopień wyprowadzka do innego miasta i tam między czasie jakieś praktyki?
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora