Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Porodówka w zgorzelcu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-02, 19:05   #5
kahunia
Zadomowienie

Dot.: Porodówka w zgorzelcu

Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki za odpowiedź.
Troszkę dopytałam się już mojego gina. Co do znieczulenia to myślałam że jest bo jak byłam w poradni "k" po skierowanie na wyniki to był plakat z e zdjęciem tych nowych foteli i info że jest u nas na oddziale dostępne darmowe znieczulenie, jak się okazało jest już nieaktualny bo to był pomysł byłej dyrektorki ale nie wypalił bo nie ma anestezjologów.

Pokładałam w tym ogromne nadzieje bo mam bardzo niski próg bólu i okropnie się boję. Mam jeszcze czas na podjęcie decyzji, zobaczę jaka duża moja dzidzia (prawdopodobnie córcia ) urośnie i czy małż będzie ze mną. Obawiam się że jak będę sama to opieka i pomoc przy porodzie mogą być do bani, bo to zupełnie inaczej jak ktoś im na ręce patrzy i obserwuje
Co do warunków na oddziale to aż tak strasznie mi nie zależy, w 2009 leżałam na 6 osobowej sali i dałam radę najważniejsza jest dla mnie pomoc przy porodzie.
Aha jeszcze jedno a mogę sobie zastrzec że nie chcę żeby mnie nacinali i np żeby przy porodzie nie był obecny konkretny lekarz???
Mam złe wspomnienia co do Pawełkiewicza......
Powinnaś dostać od lekarza plan porodu i tam możesz zaznaczyć że nie chcesz być nacinana - ja powiedziałam ze nie chce ale żeby ostatecznie położna zdecydowała bo wolałam być nacieta niż popekac.

Co do Pawelkiewicza no to on jest ordynatorem czy ma normalne dyżury nie wiem ale podejrzewam ze nie. Jest na oddziale od rana do 15 pewnie, wiec jak trafisz w tych godzinach to pewnie Cię zbada ale przy porodzie raczej lekarz dyżurny będzie.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując