Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pustka, brak sił, moje życie się gdzieś zatrzymało
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-04, 15:38   #8
danny1107
Raczkowanie

Dot.: Pustka, brak sił, moje życie się gdzieś zatrzymało

A nie myślałeś może żeby zgłosić to gdzieś skoro cytuję - nadal się zdarza że ojczym Cię uderzy ? Tzn ja doskonale wiem że to nie takie proste, potem się jeszcze gorsza atmosfera robi w domu częstsze kłótnie itp ale jednak warto. I nie masz się czego wstydzić, to że masz 26 lat nic tu nie zmienia, do przemocy dochodzi nie tylko nad nieletnimi, również nad członkami rodziny zależnymi lub niesamodzielnymi, a Ty chorujesz na depresję, to nie jest byle co. Twój ojczym wykorzystuje przewagę psychiczną nad Tobą.
Pisałeś że kluczowy problem to Twoje 26 lat, ale nigdzie nie jest napisane w jakim wieku się powinno wyprowadzić z domu czy założyć rodzinę. U każdego to indywidualna sprawa, a jak się dodatkowo ma ciężkie przeżycia i choruje to nic dziwnego, że ta dorosłość przychodzi nawet dużo dużo później. Ja wiem, wstydzisz się że w tym wieku masz taki problem, ale uwierz że mnie jakoś nikt nie wyśmiał jak szedłem po pomoc a już też byłem pełnoletni, to tutaj nie ma znaczenia, i uwierz że na terapii spotkałem osoby w naprawdę różnym wieku które były ofiarami przemocy i niestety smutne jest to że każdy się tego wstydzi kiedy jedyną osobą jaka powinna się wstydzić jest sprawca.
danny1107 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując