2014-10-05, 08:37
|
|
BAN stały
|
Dot.: stypendium socjalne na WSB
Cytat:
Napisane przez Jacek 199
Dziękuję Wam bardzo za pomoc,nigdy czegoś takiego nie załatwiałem i jeśli chodzi o te wszystkie formalności to jestem trochę zielony
Czyli jednak wliczyć do dochodu ten zasiłek rodzinny?
W tym wniosku jest pewna tabela gdzie trzeba napisać wszystkich członków rodziny i trzeba określić wynagrodzenie za 2013 rok i teraz nie wiem czy ja mam wpisać tylko ten 1000zł co zarobiłem przez miesiąc wakacji czy zasiłek rodzinny,który otrzymywałem w zeszłym roku również? a siostra i brat mam wpisać zero czy też dochód z tego zasiłku i alimentów na brata,z tym,że do odbioru tych pieniędzy jest upoważniona mama,z racji tego,że brat ma 9 lat.
Mam jeszcze jedno pytanie..ostatnie  średni miesięczny dochód musze obliczyć na podstawie 2013 roku? bo teraz chociażby tego rodzinnego nie otrzymuje,więc jest dochód inny niż rok temu,ale jeśli wszelkie dokumenty są za rok 2013 to na ich podstawie obliczam dochód miesięczny ,dobrze rozumiem?
wklejam link do tego wniosku,jakby ktoś miał chwilkę,żeby zerknąć
https://portal.wsb.pl/documents/9884...5-f2631c5e6cd5
|
Z tym rodzinnym to bym się dopytała już na miejscu, pomogą Ci od razu wyliczyć średni dochód, to zajmie dosłownie kilka minut i nie powinni robić problemu. Na wszelki wypadek miej decyzje o rodzinnym.
Dochód wyliczasz na podstawie zeszłego roku, bieżący ich nie interesuje.
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------
Cytat:
Napisane przez mansikkaa
dzieci nie muszą wypełniać papierów. Mama odbiera pieniądze i to ona ma dochód
|
Nieprawda. Moja mama odbiera za moją siostrę alimenty i rodzinne ale to na siostrę są i alimenty i rodzinne a ponieważ jest niepełnoletnia to mama odbiera i ten dochód to jest dochód mojej siostry.
|
|
|