Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Vege
Wątek: Vege
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-05, 09:17   #2
201605161006
Konto usunięte

Dot.: Vege

Cytat:
Napisane przez Isabelleee Pokaż wiadomość
Cześć. Zwracam się z prośbą o rady. Od jakiegoś czasu postanowiłam całkowicie odrzucić mięso i nabiał ze swojej diety. Nie minął nawet miesiąc a ja nie mam pomysłów jak ciekawie sobie urozmaicać jedzenie a tym bardziej chciałabym przejść na dietę a kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać ( oczywiście uwzględniając tylko wegańskie przepisy ) . Jestem dość niska, bo mam 153 ( ok ! Bardzo niska ... ) i ważę 55 kg. co robić ? Jakieś pomysły ? Jaka dieta ? Jakie ćwiczenia ? I skąd motywacje ... ;( ??
No cóż, masz szeroki wybór - soja, ciecierzyca, soczewica, pomidory, ogórki, cebula, czosnek, papryka, brokuły, kalafior, jarmuż, marchewka, seler, pietruszka, kapary, wszelkie rodzaje mąk, pestki dyni, słonecznika, amarantus, otręby, sezam, siemię lniane, płatki owsiane, jabłka, gruszki, pomarańcza, kiwi, arbuz, winogrono, banany, mandarynki, olej lniany (i to wręcz koniecznie bo to u wegetarian chyba główne źródło omega 3), olej z wiesiołka. Na puszka.pl jest sporo wege przepisów. Na moim blogu (link w podpisie) też jest trochę ciekawych przepisów.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując