Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-07, 21:05   #2639
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
O jak pieknie

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Dzisiaj tztowi jego matka zasugerowala, ze jego bratanice nie maja kurtek na zime i ze moglby im kupic
haha moja T też kiedyś sugerowała że tż siostra butów niema na zimę i zażyczyła sobie skórzane, ale niestety nie sfinansowaliśmy

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj to tylko RTG klatki piersiowej zrobiłam, oddalam mocz do badan i pobierali mi krew. A jutro mam badania psycho techniczne i neurologa, okulistę i lekarza medycyny pracy
o jejku, dużo tego...

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
No tak niby powinno być ale nie wiem czego dostalysmy bez premii... Wiecie że ja w czwartek później w piątek i dzisiaj w końcu miałam zadzwonić do kadr i przypominam sobie codziennie po 15?
Jutro zadzwonię, oby.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Kochana masz mamę

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:37 ----------

Dobra teraz mogę opisać Wam mój dzisiejszy horror..

Często słyszałam jak ktoś mówił że życie przeleciało mu przed oczami, niby rozumiałam co ten ktoś miał na myśli ale dopiero dzisiaj gdy sama to przeżyłam tak naprawdę wiem co miał na myśli. To było straszne, to były sekundy kiedy to musiałam trzeźwo myśleć, reagować a nie wiem jak to możliwe ale właśnie wiele obrazów przewinęło mi się wtedy przez głowę... Ale do rzeczy. Mamy za sobą pierwsza i ostatnią wizytę szpitalnego oddziału ratunkowego...
Eh.
Ola spadla z fotela, niskiego no ale jednak. Byłam wtedy w kuchni i wkladalam torebki herbaty do szklanek i Dawida pytałam czy chce herbatę i tez przyszedł do kuchni. Ola była w dużym pokoju z moją mamą, wcześniej my też tam byliśmy ale po tą głupia herbatę wyszłam... I Ola często na ten fotel wchodzi i schodzi, ja nie wiem dokładnie czy ona się pomyliła przy schodzeniu czy zachwiala się na nim i to spowodowało że się wywrocila. I pognalam do pokoju jak usłyszałam że spadla i ona leżała na tej podłodze ale nie płakała jeszcze i była to dziwna poza nie będę opisywać bo nawet nie wiem jak i nikt by nie zrozumiał i wzięłam ja na ręce i wstałam z nią i ona jakby chciała płakać ale tak nie do końca płakała, ale w końcu jakby zatrybila i bardziej zaczęła, podeszłam więc do lusterka bo przeważnie wtedy odwraca uwagę od placzu ale nie podzialalo i wtedy było najgorsze, ona wygiela mi się w tył, głowę tak daleko i taka dziwna mi się wydawala więc jej ta głowę dałam w przód żeby widzieć a ona mi leci normalnie przez ręce....... Stała się bezwladna jak manekin, jak lalka, nic nie kontaktowała i wtedy zaczęłam krzyczeć Ola Ola i między czasie też nią potrzasalam i krzyczałam do brata i Dawida którzy byli obok żeby dzwonili na pogotowie bo miałam już wizję że ona straci przytomność na długo i będę robić sztuczne oddychanie czy masaż serca...... Na szczęście były to tylko wizje... Boże aż mi się ręce trzęsą jak to pisze. I na szczęście po chwili jakby się przebudzila a ja nigdy nie byłam tak szczęśliwa że ona płacze... Położyłam ja na łóżku bo nadal była taka nie swoja i wręcz kazałam jej płakać bo wiedziałam że to ja rozrusza Aha i w klatkę piersiowa też nacisnelam palcem pare razy tak delikatnie żeby wspomóc jej oddychanie jak jeszcze była taka dziwna. I też ją dotykalam cały czas po twarzy i mówiłam do niej. Po chwili jak już widziałam że jest ok to ja posadzilam ale ona ciągle płakała więc poszłam przed laptopa i włączyłam jej ulubione kaczuszki i dałam pilota do rąk i powoli powoli przestała płakać i cieszyła do tego ekranu i wtedy weszli ludzie ze szpitala i juz było lepiej.. Mi... Jechali na sygnale bo słyszałam i chyba byli nawet szybko ale ciężko powiedzieć bo wtedy to sekundy wydawały się wiecznoscia. Serio ten moment kiedy stała się bezwladna zapamiętam do końca życia....
Tyle dobrze ze zachowalam trzeźwość umysłu mimo wszystko i nie spanikowalam. I chciałam robić wszystko do przyjazdu karetki na szczęście nie musiałam za wiele.... Okropne to było. Wszystko przeleciało mi przed oczami w sekundę. Kocham ją teraz jeszcze milion razy bardziej i wiem ze nie mogłabym bez niej żyć

To się uzewnetrznilam.. Chyba dopiero emocje ze mnie schodzą.
Larysko, zamarłam na chwilę i mnie ciary przeszły...
Dobrze że juz jest wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
jak by to było możliwe to pewnie bym tak zrobila

u na s gorszy problem w domu ...powiedzcie jak zwalczyc dziecioła który namietnie niszczy elewacje dopiero wczoraj tato dziure załatała a dzisiaj nowa jest ...teraz tato siedzi w drewutni z wiatrówką i czeka już raz tak siedział pół niedzieli i nic
przeczytałam dzieciaka... nie ma co ślepota nie boli

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

wiesz, że Piotrek czasem tak na mnie mówi jak leń ze mnie wychodzi albo księżna von dupensztajn

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tez mam taki okazyjny serwis doslownie pare razy użyty bo to porcelana która dostałam w prezencie ślubnym od mojej sis no ale musowo będę musiała kupić coś do codziennego użytku bo jak wrócę do pracy to jak t. bedzie zostawała z chłopakami to na pore obiadu jak sie wszyscy zejdziemy to bedzie musiala wyciągać porcelane
własnei przeglądam na allegro ale jestem żyd i wszystko dla mnie drogie
a co do wyzucania łyżeczek to mi się zdaza obierak do ziemniaków lub nóż wyrzucić....;/
miszell a wiesz ze wszystkie adriany to łobuziaki

Ewacia teraz w Biedro jest serwis z Luminarca za 59 zł chyba

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co to moje dziecko jeszcze wymyśli? przyniósł sobie wiaderko na zabawki, postawił do góry dnem wchodzi na nie i siup na ławę co za człowiek
haha widzisz jaki Mikołajek kreatywny ciekawe po kim, po mamusi, czy po tatusiu

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
A dziewczyny mam do Was pytanko

Macie może jakieś fajne przepisy na jakieś sałatki z papryka?

Albo w ogóle jakieś fajne sałatki ?

Robię w sobotę imprezke i nie wiem co przygotować

Jeszcze bym cos na ciepło musiała zrobić i nic mi nie przychodzi do głowy, podpowiedzcie cos
zupa cebulowa, szaszłyki drobiowe, sałatka gyros, sałatka brokułowa, śliwki zawijane w plastrach boczku i opiekane