Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 15:08   #758
slonecznikow_a
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Dokładnie, chodziło mi o to co pisze Vill - pasożytowaniem nazwałam podane przykłady, zdecydowanie nie chodziło mi o samą chęć posiadania potomstwa, ale chyba zgodzimy się, że siedzenie 10 lat na urlopach do normalnych raczej nie należy I też uważam, że praca matki - wychowanie potomstwa to nie takie hop siup - mówię o sytuacji kiedy matka poświęca dziecku dużo uwagi, dba o jego rozwój intelektualny i emocjonalny itd. Bo wychować dziecko na porządnego człowieka a tylko mieć aby mieć, to zdecydowanie dwie różne rzeczy
Hmm załóżmy, że mam umowę na czas nieokreślony, jestem w szczęśliwym związku, pieniędzy nam nie brakuje. Chcemy powiększyć rodzinę. Ogarniam sytuację w pracy, uprzedzam szefa, że planujemy ciążę. Szef gratuluje i trzyma kciuki (tak, są takie firmy!). Rodzę pierwsze dziecko, 3 lata później drugie, 3 lata później trzecie. I wychodzi prawie 10 lat na urlopach. W którym momencie mam rozwiązać umowę o pracę ot tak, dla zasady, bo moje postępowanie nie podoba się innym ludziom?

Sytuacja hipotetyczna, ja z różnych względów raczej nie będę miała biologicznych dzieci.
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora