Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-09, 11:25   #3670
Patusia1711
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
oto moj brzuchol.. nie schowam go juz nawet pod czyms luznym
Super Jestem z Was najdalej a mam malutki Jak liczycie TP? Ja ciągle liczę od OM- to mam teraz 17t3d A wg USG mam 18t0d wiec nie wiem który tydz mam teraz w takim razie liczyć
Cytat:
pewnie sie liczy.

narobilas mi ochoty na wode sledziowa do ziemniakow.. hmmm
ja tez jeszcze w stroju nocnym. tzt juz dawno ubrany ogarniety, teraz do kolegi na gadulca pojechal a ja leze i gnije
Ja mam w lodówce śledzia w śmietanie i chyba wreszcie nadejdzie jego pora na zjedzenie
Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Lece zagniatac ciasto na faworki
a jak przed obiadem sie wyrobie to zrobie salatke ze śledzi marynowanych z curry na piątek.
Może i ja zrobie któregoś dnia faworki...?
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć ale macie tempo!

Ja też uważam że usg nie szkodzi i mõj gin też w poprzedniej ciąży miałam co 4 tyg, a teraz już 4 razy. Czasami trzeba ,,pilnować" ciąży i wtedy usg sã przecież bardzo częste- jakby zagrażały takiej ciąży to tym bardziej by ich nie robiono. Ale fakt, spotkałam sië z opiniã że 3 razy to max....

Ja zaczėłam łykć Prenatal classic i Prenatal dha, ale mnie szybko cofnęło i jeszcze poczekam na lepsze dni ;-)

Pavlinecka ja też pochłaniam ksiãżki codziennie. Teraz to już kilka godzin dziennie, bo leżë z bõlem głowy popołudniami i książki pozwalają mi chwilowo zapomnieć- inny świat

Apropo tycia wczoraj ważyłam się i mam 58,8 czyli tyle co w pierwszej ciązy w 19 tygodniu!!! 5 tygodni różnicy!!! Masakra bo praktycznie po 16 to głoduję i nawet jak coś zjem to i tak idę spać z pustym żołądkiem ;-/ dosłownie
Nie kumam tego ,,tycia"

Blackberry . Za genetyczne mocne kciuki
Ja z książek bardzo lubię PS Kocham Cię. Film też jest fajny. W domu mam jeszcze Intruza też czeka na swoją kolej.
Cytat:
moocno trzymam kciuki!

ja mam wizyte o 16.30, ale tylko po zwolnienie lekarskie.. i jak najszybciej chce sie zapisac na usg, jeszcze przed polowkowym.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

jestem za!

a wogole to spicie w pizamach?
ja jakos nie umiem.. zawsze spie tylko w majtach i jakims luznym topie
Ja do tej pory spałam w piżamie ale ostatnio zaczęłam spać na takiej długie poduszce z biedronki i zaczęło mi być niewygodnie więc śpię w koszulkach i gaciach
Cytat:
woda sledziowa to po prostu woda z octem i cebulka, zabielana smietana, do tego sledzik niewiem czy ktoras z was to zna, ale ja uwielbiam, jak bylam dzieckiem mama zawsze robila w piatki
Moja babcia robiła w wielkim poście tak, że gotowała ziemniaczki w mundurkach i do tego kupowali z dziadkiem śledzie i moczyli je chyba w mleku a później dodawali do tego cebulę i przyprawy a mnie bo nie lubiłam śledzi robili gzik (to taki bardzo rzadki samemu robiony twarożek) I to popijałam tym "czymś" z moczenia śledzi. Pycha
Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Ja biore witaminy OmegaMed Forte i tam jest 500 mg DHA. Jeśli macie mniej, to dokupcie sobie same kapsułki z DHA/tranem i już.
Ja się na razie ciążą nie chwalę na Facebooku, może jak będzie bliżej końca.. Jak będę na kompie to dodam w klubie namiary do siebie i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do znajomych
My się pochwaliliśmy od razu po pierwszej wizycie serduszkowej. W sumie sporo osób już się domyślało bo ja już od 6 tc byłam na zwolnieniu. Więc pochwalenie się było czystą formalnością.
Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Co do fejsa to ja wogóle nie posiadam tam konta zdjęć dzieci też nigdzie nie umieszczam bo uważam, że należy chronić ich prywatność. Niewiadomo na kogo w necie padnie, a nie mam zamiaru pożywki dostarczać jakims pedofilom.

ROSARIO - kroisz mięsko w kostkę, posypujesz papryką, ziarenkami smaku i pieprzem. Podsmażasz na łyżce oleju, podlewasz delikatnie wodą. Patelnie przykrywasz na chwilę przykrywką i czekasz aż mięso puści soki. Potem przelewasz wszystko do garka wrzucasz półplasterki trzech cebul i dwa ząbki czosnku. Gotuje to się tak z 10minut. Dorzucasz pół puszki pomidorów. Przykrywasz. Pogotuję się chwilę i dodajesz rozmieszany wg przepisu na opakowaniu fix knora do gulaszu węgierskiego w zależności z jakiej porcji robisz jest to jedna lub dwie torebki gotuje się jeszcze chwilę i voila )
Przepis już zapisany. A z czym to podajesz? z kaszą czy z ziemniakami a może sam?
Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Ufam mojemu lekarzowi, że wie co robi

Mała rób prawko. Znajoma też nie ma i jak pojawiło się dziecko, czy na badania, szczepienia czy też dostało gorączki zaraz musiała ściągać męża z pracy lub kogoś prosić, aby z nimi pojechał.

Jak tak patrzę na te wszystkie sukieneczki i pierdołki dla dziewczynek to już sama nie wiem czy nadal jest mi to całkiem obojętne co bym chciała Ale najważniejsze, żeby było zdrowe i tak już dawno pokochałam tego małego Ludzia, jeszcze jak był dopiero na etapie produkcji.

Od 7tc biorę zestaw witamin z dha.

Ojej to mój brzuszek jest zerowy przy Twoim, piękności

Zjadłabym sobie śledzia w śmietance i do tego ziemniaczki na obiad... A jutro piąteczek, więc byłoby jak znalazł.
Tylko tż krzywi się już od samego patrzenia jak to jem i jemu coś innego będzie trzeba robić

Zjadłabym sobie śledzia w śmietance i do tego ziemniaczki na obiad... A jutro piąteczek, więc byłoby jak znalazł.
Tylko tż krzywi się już od samego patrzenia jak to jem i jemu coś innego będzie trzeba robić

Aż wyjęłam wagę... 0,5kg więcej niż normalnie, chyba muszę zacząć więcej jeść
Ja też prawka nie mam. Ja zanim poznałam płeć bardzo chciałąm córeczkę a wszyscy ze strony tż mówili, że będzie chłopiec no i jak na genetycznym Lekarz potwierdził to co mówili inni to się popłakałam, że jak to ja chciałam dziewczynkę. Ale teraz nie umiem sobie wyobrazić co to będzie jeśli na połówkowym okaże się, że jednak jest dziewczynka. A witaminki z DHA biorę od 13 tc
Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Nie, o slubie tez nie wie nic. Wreczymy mu z M zaproszenie w listopadzie. Niestety z moim tata mam takie kontakty.. no ale coz.
Smutne to ale wiem jak to jest. My ojca Tż nawet nie powiadomiliśmy o ślubie... No mówi się trudno bo i tak bywa Będzie dobrze
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora