2014-10-10, 17:14
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szkolenie firmowe a ubiór?
Cytat:
Napisane przez Alt_A
Witajcie. Piszę do Was, bo nikt z najbliższego otoczenia nie jest w stanie mi doradzić...
TŻ dostał dwuosobowe zaproszenie na szkolenie o nowinkach w sprzęcie AGD (zajmuje się projektowaniem kuchni). Szkolenie ma się odbyć w następny weekend w czterogwiazdkowym hotelu. Mamy opłacony nocleg, pożywienie i tak dalej...
Problem w tym, że to jego pierwsze takie szkolenie, moje również i nie mam zielonego pojęcia jak ubrać się na same prezentacje! Wydaje mi się, że sam fakt, iż odbywa się to w takim, a nie innym hotelu wymusza na nas bardziej "galowe" stroje. Nie chcę jednak żeby okazało się, że wszyscy przyjdą w jeansach i luźnych swetrach, a my jak takie dziwolągi w garniakach i marynarkach, albo co gorsza- na odwrót
Proszę o pomoc kogokolwiek, kto brał już udział w podobnym szkoleniu 
|
Nie wiem jak w firmie TŻ ale na ogół na szkoleniach się ubiera jak do pracy lub z odrobiną luzu ale tez nieco bardziej elegancko. Ja bym nie wiedząc jak się ubrac wybrała wersje bezpieczną dla mnie - czarne spodnie bardziej eleganckie, jasną koszulka, bluzeczka ale nic powaznego bardziej w strone t-shirt, marynarkę jasną i szpilki. Mysle, że to nie za elegancko a nie jest to też sztywny styl. Ja stawiam na jasne kolory i marynarkę jak nie wiem w co się ubrać lub cała w czerni. Nie wiem czy to dobrze, ale nigdy nie czułam się, że nie pasuje.
|
|
|