Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zakup mieszkania - kredyt hipoteczny czy lepszy wynajem? Pomóżcie:(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-10, 20:22   #28
manio
Zakorzenienie

Dot.: Zakup mieszkania - kredyt hipoteczny czy lepszy wynajem? Pomóżcie:(

bierz kredyt, dziewczyny piszą, że jak stracisz pracę to kredytu nie będziesz mogła spłacić etc. ale przecież za wyanjem też trzeba płacić. Utrata pracy to nie koniec świata są różne wyjscia z takiej sytuacji mieszkanie można sprzedać i można stracić, ale też nie koniecznie, można wynając i na ratę będzie. Przy wynajmie w takiej sytuacji jesteś skazana na wyniesienie się na przysłowiową ulicę..

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Mnie też.
Zostałam namówiona przez rodzinę na kredyt na 2 lata, ale rata dość wysoka.
No i stało się to, czego się nie zakłada Jedno z nas straciło pracę. Po jakimś czasie znalazło nową ale o wiele gorzej płatną. Stan zdrowia i ogólna sytuacja nie pozwalała drugiej osobie na podjęcie dodatkowej pracy (oprócz etatowej). Przez kilka miesięcy nie myślałam o niczym innym niż skąd wziąć na ratę. Był jeden taki miesiąc, że nie było szans zapłacić, a doszły jeszcze niespodziewane wydatki związane ze zdrowiem. Koszmar psychiczny, którego nikomu nie życzę. Zostały mi jeszcze 4 raty. Za 4 miesiące poczuję się wreszcie wolna.

w sytuacji autorki rata kredytu wyniosłaby tyle samo co za wynajem. Wam się wydaje chyba że za wynajem to nie trzeba płacić w takiej sytuacji nie rozumiem argumentu...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez dryda Pokaż wiadomość
Ja raczej jestem z tych, którzy wolą płacić z wynajem niż zadłużać się na 30 lat - taka wizja mnie przeraża, autentycznie

Jak stracisz pracę, będziesz miała jakieś inne większe niezaplanowane wydatki to mam rozumieć, ze nie będziesz płąciła za wynajem

Edytowane przez manio
Czas edycji: 2014-10-12 o 10:24
manio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując