2007-07-24, 22:18
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy można obniżyć cholesterol bez leków?
Cytat:
Napisane przez Ratatouille
Witajcie!
znacie może jakieś sposoby na obniżanie poziomu cholesterolu?
Moja mama zrobiła sobie badania i badania wykazały że ma za wysoki poziom.
Mama nie chce stosować żadnych leków, bo nie są one obojętne dla organizmu jeśli chodzi o działanie uboczne itd.
dlatego szukam jakichś naturalnych preparatów, które można by stosować w codziennej diecie.
Proszę pomóżcie
|
Cholesterol to bardzo złożony temat.Nie wiem,czy można go obniżyć dietą ,ale napewno wiem,że dieta pozwala utrzymac na go na tym samym poziomie.Mój mąż 5 lat temu dowiedział się o wysokim cholesterolu.Miał 350 norma (150-200)Dostał tabletki i cholsterol jest ok,ale jak odstawi wszystko wraca spowrotem.Mój mąż nigdy nie palił,nie pił,jest bardzo aktywny od lat.Od 7 lat codziennie chodzi na basen.Gra w siatkówkę w koszykówkę.Jesteśmy razem 20 lat.W moim domu nie ma mięsa ,serów,masła i wszystko co jest niezdrowe.Przez ok 10lat gotuje tylko makarony z warzywami,jemy 3 razy w tygodniu ryby tłuste.Zawsze mam w lodówce śledzie własnej roboty.Codziennie sok ze świezego gerjfruta.Czerwone wino do obiadu to podstawa.Odzywiamy się tak,nie dlatego ,żeby być zdrowym tylko dlatego,że nie lubimy mięsa ani tłuszczu.Nawet jak rosół ugotuje to czekam aż wystygnie,żeby zebrać tłuszcz.Używam dużo czosnku,bo sosy do makaronu go uwielbiają.Ogromne ilości zieleniny.Tak,więc,myślę ,że cholesterol to sprawa genów i z całą pewnością stresów.Podsumowując;
Ja pije i palę i kompletnie nie ćwiczę i mój chlesterol to 170 mam 44 lata
Mój mąż ćwiczy ,biega ,pływa,nie je tłuszczu i Cholsterol 350 bez tabletek.
Bez tabletek i zdrowego odzywiania ani rusz.Pozdrawiam
|
|
|