Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filipiny /Bali !!! Proszę o opinie.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-11, 14:02   #3
agroway
Przyczajenie

Dot.: Filipiny /Bali !!! Proszę o opinie.

Cytat:
Napisane przez stokrotka111213 Pokaż wiadomość
Planuję wyjazd w rejony Azji. Termin pomiędzy styczniem a marcem. Jeszcze nie możemy się zdecydować.

Wstępnie myślimy o Filipinach. Konkretnie Boracay, słyszałam że bywa tam bardzo tłoczno, jednakże plaże są przecudowne. Albo wyspa Panglao- równie piękna. Minusem jest czas trwania lotu, jest dłuższy niż do Tajlandii gdzie byliśmy w ubiegłym roku. Jednak znaleźliśmy lot 17h z przesiadką włącznie ( do Manili), więc nie wiem czy tak źle?

Kolejnym pomysłem jest Bali- jednak ciężko tutaj z pięknymi plażami i wydaje mi się że Tajlandia jest dużo ciekawsza i urokliwa.

No i wracając do Tajlandii... Odpada Krabi, Patong, Ko Lipe, Ko Samui, Phi Phi - więc może macie jeszcze jakieś inne ciekawe rejony do polecenia?

Proszę o opinie odnośnie Filipin, jedzenia, lotu, ludności, ewentualnych atrakcji.
Cześć Stokrotka,
Miesiąc temu wróciłem z Indonezji( Bali, Jawa) tak wiec mogę napisać kilka słów na ten temat. Otóż, w zależności czy jedziesz sama czy nie najlepszą wydaje mi się opcją jest podróż tylko z plecakiem podręcznym. Dolatujesz do lotniska w Denpasarze( Bali) wypożyczasz skuter i ruszasz przed siebie- najlepiej okrążyć wyspę. Południe to Kuta, duży ruch, fajne plaże, ale raczej tylko do serfingu i opalania. Fale są dość potężne, prądy silne, można zapomnieć o pływaniu. Nurkowanie wchodzi jeszcze w gre, ale to bardziej na północy Bali. Z noclegami po drodze nie ma ploblemu. Koszt noclegu u ludzi to 20-50zł ze śniadaniem. Hotel ze śniadaniem to koszt 50-100zł/dzień. Dobry hotel oferuje bogate śniadania, na których spróbujesz bardzo dużo lokalnych potraw. Chcąc zaszyć się w miejscach magicznych proponuje rejony w okolicach Ubud i wyżej na północ. 10 dni wystarczy na Bali. Później można zobaczyć sąsiednie wysepki.

Jeśli wiza dla Ciebie nie stanowi problemu to polecam Hawaje, zwłaszcza Big Island, Molokai, Kauai. Magia jakbyś potrzebowała więcej informacji na temat Infonezji czy Hawaii, pisz śmiało.
Pozdrawiam!