2014-10-11, 16:45
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: praca w biurze rachunkowym
Skoro zaprosili Cię na rozmowę kwalifikacyjną to widocznie poziom Twojego wykształcenia im odpowiada. Podstawy ogarniasz, a jak na rozmowie okaże się że pasujesz im jako osoba to na pewno chętniej zatrudnią Ciebie - osobę której się chce pracować i która chce się uczyć niż kogoś kto ma kilka lat doświadczenia, oczekuje dużo większych pieniędzy i komu może nie będzie odpowiadało wykonywanie prostych, podstawowych zadań na początek.
Wiem to z doświadczenia, sama dostałam pracę w rachunkowości gdzie na rozmowie kwalifikacyjnej usłyszałam że fajnie że znam podstawy tylko szkoda że nigdy sama nawet takiej podstawowej rzeczy nie zrobiłam. Ale ostatecznie dostałam tą pracę, zaczęłam od najprostszych rzeczy i z tygodnia na tydzień poznaję kolejne. I wiem, że dla osób z doświadczeniem takie zajęcia mogą być nudne i nie chcieli by się tym zajmować bo stać ich na dużo więcej. Ale ja się cieszę że ktoś dał mi szansę, i że nie jestem rzucona na głęboką wodę tylko są jeszcze firmy które zamiast wymagać doświadczenia chcą kogoś uczyć.
Także powodzenia na rozmowie kwalifikacyjnej, zobaczysz że będzie dobrze
|
|
|