Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Offopowe Zapuszczanie, część 50!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-11, 18:13   #1451
Bellitudoo
Zakorzenienie

Dot.: Offopowe Zapuszczanie, część 50!

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
A gdzie kupiłaś takie lakiery? Kolor piękny
Dostałąm od Tżta, pewnie zamawiał z allegro. Semilac.

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
Bell sliczne masz paznokcie
to nie moje, chciałąm tylko pokazać kolor. Muszę koniecznie skombinować sobie jakiś aparat fotograficzny.

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Tak, Astro, mała kocha spacery Tylko nienawidzi ubierania czapki, krzyk nie z tej ziemi Myślałam, że dzisiaj sobie fajnie będziemy spacerować, ale od rana pada i nie zapowiada się wcale, aby pogoda się poprawiła
Chyba jak każde dziecko.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Moja wczoraj poszła spać przed 24 Nie mogła usnąć w łóżeczku i w końcu wzięłam ją do siebie, usnęła w ciągu paru minut Dzisiaj wstała około 8.30.
http://perspektywataty.pl/o-ktorej-t...o-chodzi-spac/
Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Z lampą utwardzającą?
A czym zmywasz jak aceton tego nie bierze?
A jak szybko schnie?

Z moich pazurów też wszystkie lakiery złaziły. Już się czaiłam na hybrydy. Ale jak odkryłam dobry podkład, i top coat to normalnie po 2 tygodnie noszę każdy lakier i już nie mam parcia na hybrydy. Jeszcze tylko ciekawi mnie czy hybrydy może trochę mniej niszczą paznokcie .
Jak maluje paznokci przez miesiąc, to potem przez kolejne 2 je ratuję i czekam żeby odrosły. Od lakierów mi się łamią, rozdwajają. Koszmar.
Ja po pierwszym zmyciu nie zauważyłam,żeby coś się działo. Wręcz przeciwnie, nie były rozdwojone ani trochę.

Mam lampę, 36 watt. Nakładam bazę, 2 minuty pod lampę (sama się wyłącza ) kolor raz lub dwa razy, każda warstwa po dwie minuty, potem top, dwie minuty pod lampę. Na koniec odtłuszczacz, bez niego nie są do końca "suche". Baza lakier i top do 30 zł kosztują, a starczą na dłuugo. Wygodnie się maluje nimi, bo nie zasychają bez lampy, łatwo skorygować.
Moja mama ma jeszcze gorsze pazury niż ja i też trzymały się u niej długo.
Zmywam zmywaczem acetonem, ale w takim chiwlowym kontakcie nie ruszy. Najpierw spiłowuję top, tylko top, nie paznokieć, potem waciki i folia aluminiowa/taśma klejąca i tak 15-20 minut trzymam. Acetonem pewnie trochę szybciej, ale zmywacz 150ml za 5zł też daje radę.

Edytowane przez Bellitudoo
Czas edycji: 2014-10-11 o 18:14
Bellitudoo jest offline Zgłoś do moderatora