2014-10-11, 18:13
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offopowe Zapuszczanie, część 50!
Cytat:
Napisane przez Asia19x
A gdzie kupiłaś takie lakiery? Kolor piękny 
|
Dostałąm od Tżta, pewnie zamawiał z allegro. Semilac.
Cytat:
Napisane przez astra85
Bell sliczne masz paznokcie
|
to nie moje, chciałąm tylko pokazać kolor. Muszę koniecznie skombinować sobie jakiś aparat fotograficzny.
Cytat:
Napisane przez Asia19x
Tak, Astro, mała kocha spacery  Tylko nienawidzi ubierania czapki, krzyk nie z tej ziemi  Myślałam, że dzisiaj sobie fajnie będziemy spacerować, ale od rana pada i nie zapowiada się wcale, aby pogoda się poprawiła 
|
Chyba jak każde dziecko.  
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx
Moja wczoraj poszła spać przed 24  Nie mogła usnąć w łóżeczku i w końcu wzięłam ją do siebie, usnęła w ciągu paru minut  Dzisiaj wstała około 8.30.
|
http://perspektywataty.pl/o-ktorej-t...o-chodzi-spac/
Cytat:
Napisane przez kocurzyca
Z lampą utwardzającą?
A czym zmywasz jak aceton tego nie bierze?
A jak szybko schnie?
Z moich pazurów też wszystkie lakiery złaziły. Już się czaiłam na hybrydy. Ale jak odkryłam dobry podkład, i top coat to normalnie po 2 tygodnie noszę każdy lakier i już nie mam parcia na hybrydy. Jeszcze tylko ciekawi mnie czy hybrydy może trochę mniej niszczą paznokcie  .
Jak maluje paznokci przez miesiąc, to potem przez kolejne 2 je ratuję i czekam żeby odrosły. Od lakierów mi się łamią, rozdwajają. Koszmar.
|
Ja po pierwszym zmyciu nie zauważyłam,żeby coś się działo. Wręcz przeciwnie, nie były rozdwojone ani trochę.
Mam lampę, 36 watt. Nakładam bazę, 2 minuty pod lampę (sama się wyłącza ) kolor raz lub dwa razy, każda warstwa po dwie minuty, potem top, dwie minuty pod lampę. Na koniec odtłuszczacz, bez niego nie są do końca "suche". Baza lakier i top do 30 zł kosztują, a starczą na dłuugo. Wygodnie się maluje nimi, bo nie zasychają bez lampy, łatwo skorygować.
Moja mama ma jeszcze gorsze pazury niż ja i też trzymały się u niej długo.
Zmywam zmywaczem acetonem, ale w takim chiwlowym kontakcie nie ruszy. Najpierw spiłowuję top, tylko top, nie paznokieć, potem waciki i folia aluminiowa/taśma klejąca i tak 15-20 minut trzymam. Acetonem pewnie trochę szybciej, ale zmywacz 150ml za 5zł też daje radę.
Edytowane przez Bellitudoo
Czas edycji: 2014-10-11 o 18:14
|
|
|