2014-10-11, 19:37
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Cytat:
Napisane przez nouvelle90
Koleżanka pokazała mi wczoraj folder z cv ludzi, których pokonałam przy rekrutacji (ponad 600 osób aplikowało!) - 80% było do odstrzału już na starcie, głównie ze względu na fotki - ze ślubu, z rąsi, z łazienki (na jednym nawet papier toaletowy załapał się w kadr!), poza tym błędy, błędy, błędy, dosłownie ort na orcie - jeżeli tak wygląda większość cv moich rówieśników - prawników, to przestałam obawiać się o swoją przyszłość na rynku pracy...
|
Szczerze mówiąc myślałam, że takie rzeczy robią tylko pracownicy kandydujący na stanowiska pracowników fizycznych, do sklepu itp. (oczywiście nie chcę nikogo obrazić, po prostu chodzi mi o miejsca gdzie nie trzeba mieć jakiś wyspecjalizowanych umiejętności żeby się dostać). Ale żeby przyszli prawnicy takie rzeczy odwalali, w pale się to nie mieści. 
Cytat:
Napisane przez Jabluszko9
Czy u Was w miastach są NORMALNE oferty pracy?
Bo w sumie zaczęłam myśleć jak bezrobotny, i przeglądając oferty - patrzyłam szerzej - jest tylko sprzedawczyni, sprzątaczka, call-center i przedstawiciel handlowy.
Aby znaleźć ofertę pracy w biurze, trzeba głęboko szukać. Do urzędów pojawiają się średnio raz na kwartał.
|
U mnie biurowych jest dużo, czasem w nie klikam to wyglądają normalne (oczywiście nie wszystkie).
|
|
|