Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-11, 19:37   #855
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Koleżanka pokazała mi wczoraj folder z cv ludzi, których pokonałam przy rekrutacji (ponad 600 osób aplikowało!) - 80% było do odstrzału już na starcie, głównie ze względu na fotki - ze ślubu, z rąsi, z łazienki (na jednym nawet papier toaletowy załapał się w kadr!), poza tym błędy, błędy, błędy, dosłownie ort na orcie - jeżeli tak wygląda większość cv moich rówieśników - prawników, to przestałam obawiać się o swoją przyszłość na rynku pracy...
Szczerze mówiąc myślałam, że takie rzeczy robią tylko pracownicy kandydujący na stanowiska pracowników fizycznych, do sklepu itp. (oczywiście nie chcę nikogo obrazić, po prostu chodzi mi o miejsca gdzie nie trzeba mieć jakiś wyspecjalizowanych umiejętności żeby się dostać). Ale żeby przyszli prawnicy takie rzeczy odwalali, w pale się to nie mieści.
Cytat:
Napisane przez Jabluszko9 Pokaż wiadomość
Czy u Was w miastach są NORMALNE oferty pracy?
Bo w sumie zaczęłam myśleć jak bezrobotny, i przeglądając oferty - patrzyłam szerzej - jest tylko sprzedawczyni, sprzątaczka, call-center i przedstawiciel handlowy.

Aby znaleźć ofertę pracy w biurze, trzeba głęboko szukać. Do urzędów pojawiają się średnio raz na kwartał.
U mnie biurowych jest dużo, czasem w nie klikam to wyglądają normalne (oczywiście nie wszystkie).
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora