Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapuszczać czy ściąć, a może zmienić kolor? :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-12, 13:31   #2
Amellie_flower
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczać czy ściąć, a może zmienić kolor? :)

Cytat:
Napisane przez Milkyway_m Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

Pomyślałam, że zapytam na forum o pomysły na zmianę fryzury dla siebie. Na wszystkich zdjęciach mam swój naturalny kolor włosów, który wygląda inaczej w zależności od światła. Często ma rudawe refleksy. Zrobiłam kilka testów kolorystycznych, ale nadal nie mam pewności - jak myślicie, jakim jestem typem?

Co do włosów - są cienkie, przez większość czasu nosiłam grzywkę na bok, obecnie jest już trochę dłuższa i zastanawiam się, co z nią zrobić. Są ścięte na równo, bez cieniowania - jedynie trochę przy twarzy.

Chciałabym, aby włosy zyskały większą objętość i były bardziej takie.... żywe. A jednocześnie boję się dużych zmian... jestem ciekawa, co mi zaproponujecie.

W jakim kolorze według Was byłoby mi ładnie? Powinnam wycieniować włosy, czy nadal mieć ścięte na równo? Jeśli potrzebne jest wyraźniejsze zdjęcie samej twarzy, to też podeślę, żeby można bylo coś bardziej dopasowac.

Zdjęcia:

1, 2, 3 - najbardziej aktualne - tak wyglądam obecnie (no, może opalenizna już zeszła :P) zdjęcia z sierpnia.

4 - tutaj miałam dłuższe włosy i zapuszczałam grzywkę. Włosy nie były w zbyt dobrej kondycji, co widać po końcówkach. Generalnie po przekroczeniu linii ramion końcówki nie wyglądają u mnie najlepiej.

5 - widoczny kolor moich włosów w słońcu - są rudawe

6 - fryzura, którą najczęściej proponują mi fryzjerki i zwykle z taką wychodzę z salonu - szczerze mówiąć do niej nie chcę już wracać

7 - zdjęcie zrobione przed chwilą przy oknie, pokazuje rudawy odcień moich włosów. Nie lubię go.

Mam wrażenie, że kolor włosów gryzie się u mnie z resztą. Mam chłodny kolor oczu (jasny niebieski) i z natury jasną karnację, dobrze się czuję w chłodnych kolorach raczej, chociaż mam też dużo ubrań w kolorze cieplego beżu. Pasuje mi na pewno kolor niebieski, pudrowy róż, ecru, czarny, ciemna szarość. Tylko te włosy w ciepłym odcieniu utrudniają mi wybór właściwego typu kolorystycznego.

Będę wdzięczna za wszystkie pomysły i rady. Miłego dnia
Ja Cię widze w jakimś rudawym zimnym odcieniu.
i z krótszą grzywką taką bardziej na bok.
Podjęłaś już jakąś decyzję?

Olejowanie włosów od 1.04 - czekam na efekty!
Amellie_flower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując