Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chce w koncu wyjsc z twarza! Pomozcie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-12, 14:16   #1
Resurit
Przyczajenie

Chce w koncu wyjsc z twarza! Pomozcie

Witam! Jestem facetem, mam 16 lat. Mam mame i siostre, ktore bardzo o siebie dbaja. W sumie to przez nie zawsze musialem wygladac bardzo dobrze, bo nauczylem sie tego od nich. 3 lata temu - jak mialem 13 lat zaczal mi sie problem z tradzikiem. Zaczalem uzywac roznych kosmetykow itd. Wiedzialem, ze mam tlusta skore wiec do tego typu skory kupowalem kosmetyki. Uzywalem, ale nie pomagalo. Co miesiac nowe kosmetyki i testowalem wszystko co wpadlo w reke i w oko, co mogloby pomoc, ale nic nie pomagalo dobrze. Wydawalem na to duzo kasy dlatego przesiadlem sie na ziaje i z ziaji wszystko kupowalem. Zaczalem od lisci manuka, pierwszy tydzien jak uzywalem lisci manuka bardzo mi pomogl, a potem zaczelo byc coraz gorzej. Myslalem ze to etap przejsciowy, ale jest juz to drugi miesiac a moja twarz wyglada zle. Nadal zle. Poszedlem do dermatologa i dowiedzialem sie, ze wg. niego mam najbardziej uciazliwy rodzaj skory: Tlusty, mlody, wrazliwy, tradzikowy. Okazuje sie, ze nie moge uzywac roznych peelingow (ktorych uzywalem do tej pory codziennie), maseczek (3-2 razy na tydzien uzywalem) i innych pierdółek, bo mam wrazliwa skore. No dupa no! Stracilem tyle czasu i kasy... Ze tez dopiero teraz poszedlem do dermatologa.. Powiedzial, ze powinienem uzywac kosemetykow dla skory meskiej i wrazliwej (zebym nie uzywal dla tradzikowej, bo mam tez wrazliwa i jak bede uzywal dla wrazliwej to tradzik tez zniknie). Wzialem pod uwage dwa warianty. Albo bede uzywal Nivea Man Sensitive (cala linia produktow, rowniez z tym goleniem, bo przyznam ze mam bujny zarost jak i czupryne) albo cala linie Nivea Man Silver Protect. Co mam wybrac? Opisy tych serii sa takie:

Nivea Man Sensitive:
Linia Sensitive NIVEA MEN została stworzona specjalnie na potrzeby mężczyzn, którzy mają wrażliwą skórę. Produkty do pielęgnacji twarzy Sensitive z systemem Active Comfort nie tylko natychmiast łagodzą podrażnienia, ale z czasem wzmacniają naturalną ochronę skóry.

Nivea Man Silver Protect:
Antybakteryjna formuła zawierająca jony srebra działa niezwykle skutecznie i w szybki sposób walczy z bakteriami: jony srebra są w stanie przedostać się do wnętrza komórek bakteryjnych i dezaktywować ich ważne funkcje życiowe. Prowadzi to do osłabienia ich zdolności przetrwania i zahamowania replikacji.

Co mi polecacie? Dodam, ze biore pod uwage tylko Nivea, poniewaz ufam tej firmie w sprawie meskiej skory jak zadnej innej, bo to ona mi najbardziej pomogla (ale zrezygnowalem bo myslalem, ze ziaja tansza i lepsza). No i jeszcze przed wizyta u dermatologa kupilem na allegro olej tamanu, ktory juz do mnie zostal wyslany, wiec zobaczymy tez jak on sie spisuje. I jest jeszcze sprawa, ze od dwoch dni myje twarz tylko dwa razy dziennie i to tylko woda, a potem smaruje tormentiolem. To mi bardzo pomaga. Ciekawe czy olej tamanu bedzie lepszy. No tak, nie moge myc czesto twarzy, skoro mam wrazliwa. Po co wczesniej mylem co chwile i to peelingiem....

Interesuje mnie bardziej Nivea Sensitive, bo jest dla skory wrazliwej i kazdy mi poleca, ale silver protect jest antybekteryjne i to mnie myli. Z kolei w silver protect nie ma zadnego kremu do twarzy ani zelu, a raczej powinienem uzywac.

Przykro mi tez troche, ze jestem facetem i tak sie przejmuje moim wygladem, bo facetowi nie wypada kupowac tony kosmetykow i przejmowac sie wygladem jak niczym innym. Ale te przebarwienia, lekki tradzik zabija moja pewnosc siebie.. To bardzo zle ze tak o siebie "dbam"? Pff.. dbam... gdybym dbal to bym wczesniej poszedl do dermatologa!:/

Edytowane przez Resurit
Czas edycji: 2014-10-12 o 14:18
Resurit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując