2014-10-17, 08:52
|
#1
|
sissy that walk
Zarejestrowany: 2010-08
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 10 668
|
Czy da się uratować gorzki rosół?
Potrzebuję porady od doświadczonych kucharek 
Po raz pierwszy zdarzyło mi się wyprodukować rosół z kury, niestety chyba trochę od serca potraktowałam kwestię doprawiania, bo finalny efekt jest niezbyt dobry - bardzo wyraźnie czuć gorzki posmak. Myślałam, że przegięłam z solą, więc zagotowałam go jeszcze później z surowym ziemniakiem i po dolaniu wody - jest mniej słony, ale gorzkawy jest nadal, więc teraz stawiam na inne przyprawy (z ziół sypałam liść laurowy, lubczyk i ziele angielskie, i wygląda na to że jednak za dużo). Co można jeszcze pokombinować, żeby go naprawić? Da się w ogóle zrobić cokolwiek?
__________________
Cytat:
Napisane przez dombro
Nie chcę być niedelikatna, ale wymyślasz problemy z dupy.
|
|
|
|