Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak zostać moderatorem?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-18, 14:57   #451
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Jak zostac moderatorem?

Gdyby byl calkowicie jasny i przejrzysty sytsem wyboru modow, to nie byloby problemu.
Pol biedy jak sie jeszcze ktos sam zglosi, to prtzynajmniej wiadomo, ze pewnie modem zostanie.
A jak sie nie zglasza? To kto poleca? Jak to wyglada. Jak wyglada to
Cytat:
Administracja przegląda watki na poszczególnych forach tematycznych, przygląda się zawartości merytorycznej napisanych postów, aktywności wizażankek, stażu na forum, wybiera kandydatki ..... na tej podstawie oceniamy miłość do forum
w tzw praktyce
I jakie jest uzasadnienie wyboru takiego i innego moda i przydzielenie go do jakiegos dzialu.
Gdyby bylo to jasno opisywane np w dziale technicznym, to kazdy przyjdzie, poczyta kto polecil, czym sie dana osoba wykazala i juz wie wszytsko.

A tak jak jest to po prostu podejrzewam, ze jedna kolezanka poleci druga kolezanke i nikt sie specjalnie nie zastanawia czy sie ktos gdzies nadaje.
I, zeby nie bylo nieporozumien, w takich poleceniach nie ma nic zlego.
Pod warunkiem, ze osoba polecana faktycznie nadaje sie na moda.

Ja moge oczywiscie jasno i otwarcie powiedziec, ze mam duzy problem z Shonyen, jako modem na 30+, gdzie udziela sie w jednym kontrowersyjnym watku i niestety nie jest do konca obiektywna w przydzielaniu punktow (o czym z nia juz rozmawialam). A ostatnio z tego samego watku w tym samym dziale modem zostala Kusum. Jak to pisza na wizazu "pszypadek? nie sondze"
Ten kontrowersyjny watek to watek bezdzietnych.
Calkiem juz "z czapy" jest tez to, ze rownoczesnie Shonyen jest modem na Mamie z klasa.
Jak redakacja wpadla na to, zeby akurat ja tam modem uczynic, to ja nie wiem. Bo przeciez chyba chodzi o to, zeby mod znal sie chociaz troche na tematyce, ktora ma "zarzadzac", pisal wczesniej w danym dziale itd. Jak widac, wbrew temu co Redakcja pisze, Redakcja wcale nie zadaje sobie trudu by sprawdzac co i gdzie ktos pisze i do jakiego dzialu, jako mod, sie nadaje.

Gdyby, jak pisalam, Redakcja pokusila by sie o przejrzystosc w kwestii mianowania modow, to podejrzewam, ze moze i roznych dziwnych "niespodzianek", ktore spotykaja nas w ulubionych dzialach byloby mniej, bo ktos by w koncu faktycznie zabral sie za sprawdzanie osob, ktore maja moderowac.
Na wizazu moderacja ma ogromne uprawnienia i dlatego uwazam, ze to, kto ma zostac modem powinno byc bardziej uwaznie rozpatrywane niz do tej pory.

Co do tych ogromnych uprawnien to tez mysle, ze czasem w wykorzystywaniu swoich sie Sublime zagalopujesz i mam nadzieje, ze tak jak piszesz, uda ci z czasem przestac przesadzac z punktami, bo na swoich bledach sie nauczysz.

Na koniec jeszcze raz chcialam podkreslic, ze nie powoduje mna zazdrosc (nie ma o co, moim zdaniem ) bo takie glosy sie pewnie podniosa i nie zglaszam swojej kandydatury na moda bron Boze.
Chcialam tylko jasno i otwarcie powiedziec co powoduje moj coraz wiekszy dyskomfort podczas przebywania na Wizazu (owszem, wiem, moge nie przychodzic, ale chyba nie o to chodzi).
Dziekuje za uwage.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2014-10-18 o 18:24 Powód: literowki
Luba jest offline Zgłoś do moderatora