Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Piąte koło u wozu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-18, 18:49   #2
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: Piąte koło u wozu

Cytat:
Napisane przez Kanze Pokaż wiadomość
Jak dać do zrozumienia znajomym że nie mam już więcej ochoty spotykać się na zasadzie dwie pary i ja? Nie mam dziewczyny i jest mi z tego powodu dosyć ciężko, staram się nie popadać w depresję ale wyjścia ze znajomymi gdzie każdy ma kogoś a ja stoję obok jak jakiś ciołek są dosyć męczące.

Nie chciał bym mówić tego wprost bo jest to dosyć niezręczny temat którego nie chcę wałkować, plus są to ludzie którzy są w długich związkach i nie rozumieją problemu (syty głodnego nie zrozumie). Macie jakieś pomysły jak mimochodem można dać do zrozumienia że namawianie mnie na wyjścia w takim składzie nie są mi na rękę i wolał bym tego uniknąć? Dziś jakoś się wykręciłem ale dłużej nie dam rady.

PS: To są bardzo w porządku znajomi i nie chciał bym urywać kontaktu. Bywały czasy że spotykaliśmy się oddzielnie i wszystko było ok, od jakiegoś roku ciągle tak wychodzi że robię za piąte koło od wozu albo za jakąś przyzwoitkę co odbiera mi przyjemność ze wspólnego spędzania czasu.
Może przy następnej okazji spytaj kto będzie, a potem powiedz że fajnie, ale i szkoda, bo chciałbyś się od czasu do czasu spotkać tylko z tymi znajomymi. Albo po prostu takowe spotkanie zaplanuj i zaproś tylko znajomych - może załapią, chociaż mnie się wydaje, że dobrze byłoby podejść do tematu wprost. Jak powiesz w czym problem, to będą mieli narzędzie żeby spróbować Cię zrozumieć, a nie np. uznać że nie lubisz ich partnerek.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując