Wątek
:
Jestem w związku z obcokrajowcem-V część pogaduszek Mieszadełek.
Podgląd pojedynczej wiadomości
2014-10-19, 07:53
#
2893
JossStone
Zakorzenienie
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem-V część pogaduszek Mieszadełek.
Ja za to nie potrafiłabym się odnaleźć w takim systemie, że każdy ma swoje osobne konto i jesteśmy bez wspólnego
Teraz mamy tak, że każdy z nas ma swoje osobne konto i mamy też jedno wspólne i pieniądze z naszych kont przelewamy na to wspólne. W sumie to tylko część kasy zostaje na naszych osobistych kontach. No, ale jakby nie patrzeć na to to częściowo pracujemy wspólnie
Gdyby każdy z nas miał swoje własne konto i byśmy nawet rozdzielili wspólnie zarobione pieniądze to nie wiem jakbyśmy się mieli np. rozliczać za jedzenia? Ciekawi mnie jak to u Was jest dziewczyny
Bo np. mój tż codziennie zjada sobie tabliczkę czekolady, ale kupujemy je na wspólnych zakupach ( w sumie to 80% zakupów robimy wspólnie, czasami ja coś osobno kupuję jak jadę z mamą do miasta). Dzielicie się zakupami pół na pół za wszystko czy tylko to co kupujecie i jecie razem a za resztę każdy płaci ze swojego? Rachunki też płacicie na pół? Bo u nas chyba znowu jest taka sytuacja, że ja spędzam więcej czasu na komputerze, więc z Internetu korzystam ja, z prądu więcej korzystam ja... częściej piję herbatę ( w sumie to piję ją naokrągło
) czyli za gaz powinnam ewentualnie dopłacać? Nie wiem jak Wy to ogarniacie
JossStone
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do JossStone
Znajdź więcej postów JossStone