2014-10-20, 07:17
|
|
Wtajemniczenie
|
Przemęczenie
Wątek powstał głównie w celach wyżalenia się. Choć rady mile widziane 
Jestem przemęczona. Widzę, że coraz gorzej się czuję i nie mam pomysłu, co zrobić, żeby ten stan zmienić.
Od pół roku nie dosypiam - córa młodsza budzi się co 3h na karmienie + bywają nocki,że kwęka co pół godziny (zęby ). Wstajemy codziennie rano przed 6, bo trzeba wyszykować starszą córkę do przedszkola, więc i ta młodsza się budzi.
Komfort snu też jest zerowy, bo śpi z nami też starsza córka i pies. Starsza córa od czasu do czasu prześpi całą noc u siebie, ale to wyjątki.
W dzień mam za☠☠☠☠☠☠☠ od rana do wieczora : opieka nad młodszą córką, praca (niestety nie mam urlopu macierzyńskiego) w każdej wolnej chwili, pranie,gotowanie, sprzątanie, spacery z psem...
I powoli czuję, że wysiadam. Zaczęłam znów popalać papierowy ( ), stałam się drażliwa.
Na tż narzekać nie mogę, bo mi pomaga bardzo (zajmuje się dziewczynami, jak muszę pracować popołudniami, da mi pospać w weekend trochę dłużej), ale młodsza córa nie za bardzo daje się opiekować komuś innemu niż mi U tż czy kogokolwiek innego płacze.
I tak się zastanawiam, co zrobić, żeby poprawić obecną sytuację Najfajniej by było, gdyby starsza córa spała u siebie. Jednak to mało realne, bo młodsza śpi z nami, więc i ona chce. A może da sie jakoś nauczyć młodszą nie jedzenia w nocy i dałoby się ją przenieść do łóżeczka?
Może macie też jakieś pomysły, co zrobić, żeby córa dłużej spała w dzień? Bo przeciętnie sypia 2 razy po 30 min Przez co o 17tej jest już marudna.
|
|
|