Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trening HIIT
Wątek: Trening HIIT
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-26, 12:21   #243
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka
Dot.: Trening HIIT

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanko.. bo z tego co wyczytałam to HIITa nie powinno się robić dłużej niż 20 minut.. ale z drugiej strony gdy byłam u pani dietetyk, ona powiedziala mi że tłuszcz spala się po 40 minutach.. No więc jak to jest?
Dodam, że jestem na redukcji, no i z tego co zrozumiałam HIIT byłby lepszy niż zwykłe aeroby (robię je co 2 dzień, chociaż teraz w wakacje mam czas to nawet codziennie, ale są to ćwiczenia o średniej intensywności i trwają około 70-80 minut). I nie wiem, jak ćwiczyć.. a, i jeśli chodzi o dietę, w dni w które ćwiczę zjadam zawsze trochę więcej (tzn tylko jedną kromkę chleba razowego i jakiś owoc po treningu).. nie wiem czy dobrze robię.. co powinnam jeść przed/po aerobach, czy ewentualnie treningu HIIT, jeśli powinnam go ćwiczyć, żeby nie spalić mięśni ale tłuszcz?
Zły potreningowy gdzie białko?? - wyszukiwara w ruch, wszystko już było o tym co jeść i po jakim treningu.

Trening aerobowy to co innego niż HIIT - inny jest także i czas.
Przy aerobowym z tego co wiem to po 20-25m,in zaczyna się spalanie, a nie 40 - jak to jest w końcu, hmm... ?

Spalanie tłuszczu -> dieta + trening siłowy + HIIT (ew. aeroby)