Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mycie włosów bez użycia szamponu.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-20, 18:51   #2
chimay
Zakorzenienie

Dot.: mycie włosów bez użycia szamponu.

Cytat:
Napisane przez bbajecznaa Pokaż wiadomość
Z góry przepraszam,jeśli taki wątek się już pojawił , ale szukałam i nigdzie nic podobnego nie znalazłam. Otóż czy słyszeliście o myciu włosów bez używania szamponu ? Słyszałam , że plusami tego są , że styliści są fanami czyszczenia na sucho , i że po przez rzadsze mycie włosów , lepiej sie one układają , dziwne prawda ? a jednak . Nieumyte włosy często podobno wyglądają lepiej , sa błyszczące (chociaż mi się to kojarzy bardziej z łojem a nie nabłyszczeniem ) i nie puszą się . Co prawda jak wszyscy wiemy że im częstsze mycie tym częstsza koloryzacja , niestety . Są różne maseczki(w zaamian za szampony) na to , zależy kto by chciał na jaki rodzaj włosów , podobno rewelacja, nie będę tutaj tego kopiować bo wszystko jest w internecie jeśli ktoś by był zainteresowany.

Zainteresowani również mogą zalukać w artykuł tutaj :

http://kobieta.wp.pl/kat,26369,title...wiadomosc.html
Jest, nazywa się trochę głupio No Poo

Z tym, że dłużej niemyte włosy mogą wyglądać lepiej zgadzam się, bo moje do takich właśnie należą, trzeciego dnia po myciu zyskują największą elastyczność i blask, zaś pierwszego dnia po myciu nadają się tylko do związania. I bardzo chętnie bym je myła rzadko, ale mam tłustą skórę głowy i nie mogę sobie pozwolić na żadne przetrzymywania, najdalej drugiego dnia muszę umyć. Bo co mi z tego, że włosy na długości prezentują się świetnie, jak przy skórze mam przetłuszcz?
chimay jest offline Zgłoś do moderatora