Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-20, 19:58   #243
aneczka2238
Zakorzenienie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
dzisiaj spotkalam znajoma i ona ma 5 miesiecznego synka i tak sie zgadalysmy i ona stwierdzila ze po porodzie prawie miesiac na tylku usiasc nie mogla...a z tego co doo tej pory wiedzialam to po porodzie sn szybciej dochodzi sie do siebie niz po cesarce...
No niestety też się nacierpieć trochę trzeba po nacięciu krocza. Ja nie moglam przez tydzień usiąść na tyłku - i tutaj znowu Wam radzę, zaopatrzcie się w dmuchane kółka do pływania, takie dla dzieci, naprawdę baaaardzo to pomaga. Bolało prawie przez miesiąc.
Na pierwszej stronie są linki do masażów krocza, zmniejsza to prawdopodobieństwo jego pęknięcia Myslę że warto spróbować, mi bardzo zależy żeby tego uniknąć, bo się nacierpiałam niestety... Nawet w nocy z boku na bok się przewrócić nie mogłam
Oby się teraz udało, ja dzisiaj mam 30t0d i zaczynam robić masaże

Link do planu porodu również jest na pierwszej stronie

Cytat:
Napisane przez ANNASAR Pokaż wiadomość
Aniu bezsennosc i bol zaladka do teraz go czuje
Zjadlam takiego pieroga pieczonego w glebokim oleju i to chyba zaszkodzilo
Oj bidulko Oby dzisiaj było lepiej

Mój mąż nie był przy pierwszym porodzie, nie chciałam żeby był, a wogole jak dotarł do szpitala to już było po wszystkim
Teraz będzie ale tylko podczas pierwszego etapu porodu, później jest to zbyt "nieładne", drastyczne itd żeby oglądał. Wyjdzie, poczeka aż wypcham małego i jak już będzie na brzuszku to przyjdzie z powrotem - taki jest plan

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Co do wynajmowania położnej to ja nie planuję Koszt to 1500zl u nas, ale połozne w szpitalu podobno sa super, więc nie widzę potrzeby. Plan porodu przygotuję jeszcze w domu, choć wiem że jak ktoś nie ma to po przyjęciu wypełnia się wraz z położną i w miarę możliwości jest on przestrzegany

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora