Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Życie towarzyszkie "biedaków".
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-20, 20:59   #1
nieoswiecony
Przyczajenie

Życie towarzyszkie "biedaków".

Cześć.

Chciałbym zapytać, czy Waszym zdaniem "biedni" mają szanse na udane życie towarzyskie? Opiszę to na swoim przykładzie i oczywiście nie chce by to wyszło, że moje nieudane życie prywatne to wina tylko pieniędzy.
Zawsze byłem po prostu z tych biedniejszych, to znaczy jeść miałem/ mam, ubrania może nie markowe, ale były. Nigdy natomiast nie było pieniędzy na jakieś kino (no może czasem), McDonaldy czy kfc. Czasami nie miałem kasy nawet na bilety, by na miasto pojechać. Tak było do końca gimnazjum praktycznie. Teraz w liceum (3) na wyjazdu mnie stać, bo mam bilet miesięczny , tylko nie mam gdzie. Wszyscy znajomi, których mam chyba się przyzwyczaili do mojego odmawiania no i jest jak jest. Ostatnio miałem dwa zaproszenia na 18-stki (co było dla mnie szokiem! ), z jednej nie skorzystałem, bo nie miałem kasy i dlatego, że dużo ludzi, a ja jestem dosyć nieśmiały w kontaktach z nowymi i wiecie.. Nie chciałem jak ten sam kołek być.. Teraz znowu mam szansę iść, nigdy jeszcze nie byłem na osiemnastce, chciałbym się bawić. Nawet w klubie nie byłem. Trzeba kiedyś wyluzować, ale znów - pieniądze i ta nieśmiałość. Teorytycznie kolega uważa, że jak nie mam pieniędzy to trudno, chce bym przyszedł, ale wiecie drogie panie jak to jest.

Jak sądzicie, jakie jest Wasze zdanie? Doskwiera mi samotność i chciałbym to zmienić, chciałbym nauczyć się poznawać nowych ludzi, ale paradoksalnie gdy mam okazje to się wycofuję.
Pozdrawiam.
nieoswiecony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując