Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Leczenie grypy
Wątek: Leczenie grypy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-21, 10:56   #3
przylaszczka50
BAN stały

Dot.: Leczenie grypy

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Jak leczy się grypę? Mam dylemat. Kolegium Lekarzy Rodzinnych (s.26) oraz mój lekarz rodzinny twierdzą, że objawowo (o ile nie ma innych zaleceń, ale chodzi o zwykłą grypę). Lekarz zalecił leki typu Gripex, Vicks itp. Na leku jest napisane, że jeśli po trzech dniach nie nastąpi poprawa, należy się skonsultować z lekarzem. Przypadek, o którym piszę wygląda tak. Osoba po pierwszych objawach bierze regularnie lek typu Gripex. Po kilku dniach zgłasza się do lekarza, lekarz stwierdza grypę, wypisuje zwolnienie, zaleca leżenie w łóżku i branie leku typu Gripex. Moje pytanie brzmi: jak długo można taki lek stosować (poprawa jest)? Lekarz tego nie powiedział, kobieta w aptece pewna nie była. W innym wątku powątpiewano w kompetencje lekarza, który na grypę przepisuje Gripex, bo Gripex nie leczy, tylko łagodzi objawy. Wobec tego: jak leczy się grypę?
Prawdziwa grypa to choroba wirusowa.
Nie ma na nią lekarstwa, leczy się objawowo. Środki zbijające gorączkę jednocześnie działające przeciwbólowo , na kaszel rozrzedzające wydzielinę. Dużo pić , leżeć w łóżku, przyjmować naturalne witaminy.
Po ok. 5 dniach powinno być lepiej ale dobrze jeszcze posiedzieć w domu ze 3 dni.
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując