Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-21, 15:53   #4759
gusia825
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Ja też się przymierzam do samodzielnego uszycia kocyka i rożka
Może ktoś wpadnie jeszcze na jakiś pomysł uszycia czegoś prostego, a przydatnego? Podzielcie się ze mną, bo chęci są, tylko inspiracji w internecie nie mogę znaleźć (pewnie źle szukam)

Chwalę się "brzuchem", mini domkiem mojej córeczki
Dopiero zaczął mi rosnąć, w 18tyg Jestem dumna z tej wypukłości
Ale zgrabny Zazdroszczę

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Moja teściowa to w zasadzie dobra kobieta... Nastawiona na usługiwanie wszystkim wokół... ale ona wychodzi z założenia, że tak musi być... znowu teść to straszny choleryk i przez niego strasznie się denerwuję... TŻ ma brata... Brat ma rodzinę, mieszka gdzie indziej, ma dwójkę dzieci, a teściowie codziennie zawożą im obiad, robią zakupy... masakra... a my tak nie chcemy, więc jesteśmy Ci źli... eh... szkoda gadać...

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

też uważam, że kiedyś trzeba pozwolić się dzieciom usamodzielnić... ja nie wiem jak kiedyś brat TŻ da sobie radę jak rodziców zabraknie..
A samodzielność powinno się cenić, a nie potępiać Przecież teściom też byłoby łatwiej nie opiekować się wszystkimi w koło, jeszcze w dodatku tak na siłę. Jak znam życie nie da się im tego wytłumaczyć, że chcecie żyć po swojemu? Jednak mieszkanie samemu to najlepsze co może być, bo konflikt pokoleń gdzieś tam zawsze się pokazuje niestety.