Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Automatyka i robotyka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-21, 15:27   #2
201605300922
Konto usunięte

Dot.: Automatyka i robotyka

Cytat:
Napisane przez czarnazolc Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego mama mówi, że albo mam studiować to co teraz studiuję i uczyć się do matury (i tu będzie mi normalnie opłacać wszystko) albo rzucę studia i zacznę pracować, ale na pomoc z jej strony nie mam co liczyć. Zacznie mi znów opłacać jak za rok pójdę na studia.
Bo Twoja mama nie ma ochoty utrzymywać wiecznej studentki, proste. I rodzice nie mają obowiązku finansowania dziecka, które edukację zakończyło - i nikogo nie interesuje, że Ty później na studia planujesz wrócić, wtedy znowu Ci pieniądze da, jak sama powiedziała. Moim zdaniem - nie wiesz, co chcesz robić, nie masz pomysłu na siebie, automatyka i informatyka też Cię nie pasjonują (zwłaszcza, jeśli jesteś słaba z matematyki, to przecież totalna podstawa na informatyce), wybór tych kierunków jest podyktowany tym, że to kolejne 5 lat bezpiecznej przystani, po której są lepsze perspektywy, niż po Twoim obecnym kierunku. Ja bym na Twoim miejscu ciągnęła ten kierunek (tylko po to, by mieć wyższe wykształcenie - co z tego, że się spauperyzowało, skoro jednak pracodawcy dalej mając osobę z wykształceniem i bez, wolą wybrać z?) i w trakcie na MAXA zdobywała doświadczenie zawodowe, staże, praktyki, latałabym jak głupia zdając egzaminy aby-aby, ale by mieć później co wpisać do CV co nie byłoby tylko pracą w sklepie. Do tego kursy językowe.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując