Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Automatyka i robotyka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-21, 20:09   #6
czarnazolc
Przyczajenie

Dot.: Automatyka i robotyka

Tak, wiem, że nie wszędzie trzeba mieć studiów, żeby pracować 'w zawodzie', ale w życiu nie dałabym rady nauczyć się tego sama W moim przypadku studia są potrzebne.

Ja właśnie ugryzłam c++ i idzie mi chyba dobrze - polubiłam to.

A co dokładnie chciałabym robić? No właśnie marzeniem jest tworzenie sztucznej inteligencji. Pochodziłam na parę warsztatów robotyków-amatorów i podjarałam się widząc jak oni się tam bawią, tworzą i urządzają walki robotów. Wiem, że pracy takiej nie ma - nie w Polsce - ale nawet mogłabym czuć się spełniona robiąc jakąś zaawansowaną technologicznie pralke, która potrafi też prasować i myć naczynia i odkurzać!

Pantegram wielkie dzięki za spis książek! Przejrzę chętnie wszystkie! Co Ty studiujesz/robisz?

Cytat:
Napisane przez Pantegram Pokaż wiadomość
Jeżeli jest do rozwiązania jakiś złożony problem, najefektywniejszą drogę jego rozwiązania wskazuje matematyka.
A jeśli chodzi o to, to chodziło mi, że w liceum orłem nie byłam i uczyć mi się nie chciało. Byłam na rozszerzeniu i kompletnie olewałam szkołę, więc teraz muszę płacić i będę chodzić na korki, bo rozszerzenie z matmy napisałam na 16%
Właśnie tego się boję, że będę musiała siedzieć i klepać i uczyć się żeby tylko zdać. Mam wrażenie, że nie potrafię logicznie rozwiązać jakiegoś zadania. Muszę mieć schemat, sama chyba nic nie wymyślę.

I właśnie tego się najbardziej boję. To mnie hamuje i przez to właśnie jest ten post. Byłabym pewnie jedną z tych najgorszych studentów i co roku kończyłabym z poprawkami/warunkami
Znajomy mówi, że warto się przemęczyć i robić coś konkretnego niż tak jak ja bym skończyła studia humanistyczne i błąkała się szukając czegoś gdzie mogliby mnie przyjąć.

Edytowane przez czarnazolc
Czas edycji: 2014-10-21 o 20:17
czarnazolc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując