Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Straż Miejska pobiła 20 latka.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-22, 12:36   #58
rousse
BAN stały

Dot.: Straż Miejska pobiła 20 latka.

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Ale jak widać po tych 40 interwencjach spisanie nic nie dało. Trzeba od razu działać tak jak trzeba. W papierach ma się tylko wyroki za popełnienie przestępstwa, a nie wykroczenia. Tak naprawdę nie ma różnicy, między tym czy został spisany czy spędził noc w areszcie. Te rzeczy będą mogły zaszkodzić chyba tylko w bardzo wąskiej licznie zawodów (policjant, kurator itp.) zaświadczenie o niekaralności takich rzeczy nie obejmuje.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Ale z tego co wiem ten chłopak miał uszkodzone ciało. Więc należało wezwać tę karetkę.
wszelkie pobyty w areszcie zostają w kartotekcah policyjnych.

Uszkodzone ciało? Ja nie widziałam wyniku obdukcji, a Ty? Co najwyżej faktycznie mógł mieć podrażnione spojówki po gazie i mogł rzygać po alkoholu, tudziez mógł sobie uderzać faktycznie tą głową, ale w obdukcji uszkodzenia od pieści/butów/pałki można odróżnić od takich co sobie sam zrobił uderzając o wnętrze samochodu poczekajmy na eksperytyzę lekarza sądowego.
Gdyby go pobili to nie odwozili by go do szpitala tylko wykopali by na bruk , prawda? Tak, należało mu wezwać karetkę być może, ale mógł sobie wezwać też sam, może nie chciał.
Ja nei widziałam u niego w tv żadnych obrażeń typu podbite oko, czy zadrapania, zasinienia, a Ty coś widziałaś? Jedyne co ja widziałam, to wylew podspojówkowy w jednym oku, który mogł być następstwem np. rzygania po alkoholu

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Jeśli uważacie, że wymuszanie podpisywania zeznań przemocą fizyczną dla ułatwienia sobie pracy jest normalną sprawą,
Groźbami (w dodsatku bez pokrycia, bo jak pisałam, gazu w samochodzie nie można użyć bo strażnicy dostali by też nim w twarz, więc nie było takiej opcji ), a nie "przemocą". To też nielegalne i ten strażnik co chciał go w ten sposób postraszyć poniósł karę , ale groźby to nie "przemoc". Nie ma dowodu na stosowanie przemocy w sensie bicie itp, a jesli chcesz dawać wyrok bez procesu i bez dowódów to polecam Ci bilet też do Korei Pn

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2014-10-22 o 12:45
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując