2007-07-26, 21:15
|
|
BAN stały
|
Dot.: Rozmowa kwalifikacyjna
Cytat:
Napisane przez olilina
Mam pytanie jak przeprowadzasz rozmowy i masz
bardzo wiele osob do "przepytania"
to czy te osoby z konca maja wogole jakies szanse?
czy juz calkiem nie chce sie sluchac..
|
No pewnie,że mają szanse.Wiadomo,że jest jakieś tam znużenie,ale nie wpływa ono na decyzje dotyczącą przyjęcia osoby
Cytat:
Napisane przez wiola_p
a tak nie jest??? moze w tym momencie nie jest to tak widoczne ale za kilka lat na prawde pracodawcy bede szukali pracownikow...
wg mnie jesli jakas osoba tak mowi to zna swoja wartosc i za byle grosze nie beda pracowac, a wiem ze sa takie sytuacje ze pracuje sie za 500zl bez ubezpeczenia...
|
Wg mnie już tak jest,że szuka sie pracowników.I nawet uważam,ze to dobrze,dzięki temu stawki są wyższe i ludzie mają szanse na godne życie.Ale wierz mi,że niektórzy potrafią być tak bezczelni,że nie ma to nic wspólnego ze znaniem swojej wartości.Uważam,ze obie strony na takiej rozmowie powinny byc na rowni,jako partnerzy w rozmowie,a nie,że jedna ze stron "robi łaskę".A tak się niestety niektórzy zachowują .My zawsze oddzwaniamy jeszcze tego samego dnia z informacją,a jak ktos nie odbiera to próbujemy kolejne trzy dni kilk razy i dopiero przestajemy.Generalnie staramy się być fair,odnosić się z szacunkiem do kandydatów.A oni czasem zachowują się niezbyt fajnie
|
|
|