Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-22, 21:51   #1168
malpkajuja
Raczkowanie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Cytat:
Napisane przez ytaaa Pokaż wiadomość
Na @ nie odezwał się do mnie żaden poważny pracodawca. Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie zaprasza potencjalnego pracownika meilem. No chyba, że odstawia masówkę i zatrudni pierwszą lepszą osobę, która przyjdzie na rozmowę.

Jak było u was? Pracowałyście kiedyś z takiego zaproszenia meilowego, czy raczej macie podobne odczucia jak ja?
nie no raczej na mało poważne stanowiska gdzie wlasnie jest masowka jesli chodzi o kandydatow.....jak szuka się dyrektora albo menadżera to wszystko idzie przez telefon, a na maila tylko potwierdzenia....

u mnie to zdarza sie zapraszać przez maila na rozmowy ale na drugi etap i to oczywiscie z odpowiednim wyprzedzeniem czasowym, z otwartoscia na odpowiedz na pytania jesli jakiekolwiek sa. aha no i jak ktoś nie odpisze to sie dzwoni potwierdzac czy doszla wiadomosc na 1-2 dni przed. ewentualnie jest przeniesienie rozmowy na inny termin jak wiadomosc faktycznie nie dotarla. ale ja nie w agencji....wiec robie masowke ale musze dbac o branding firmy jako pracodawcy

takie zagrywki z mailami itd to nie wina rekruterow czesto ...zwykle maja na sobie za duzo rekrutacji, musza dzialac szybko i skutecznie. oczywiscie za wyniki odpowiadaja nie przed kandydatami ale przed tymi dla ktorych rekrutuja...a jak widze podejscie niektorych "prezesow" to mnie te zaproszenia o 10 wieczorem na dzien przed nie dziwia, aczkolwiek zgadzam sie ze to niepowazne....tylko rekruter szczegolnie w agencji bedacej uskugodawca danej firmy nie zawsze ma jak pouczac takiego prezesika...

Edytowane przez malpkajuja
Czas edycji: 2014-10-22 o 21:53
malpkajuja jest offline Zgłoś do moderatora