Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak Wy to widzicie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-23, 12:29   #5
Fleur_D
Zakorzenienie

Dot.: Jak Wy to widzicie?

Cytat:
Napisane przez lovecranberries Pokaż wiadomość
Hej!
Potrzebuję obiektywnego spojrzenia na sytuację
Jestem w związku ponad rok, jest to mój trzeci związek.
Mieszkam na wsi, pracuję w gospodarstwie. Szukam jakiejś pracy na zimę, lub czegoś na dłużej z elastycznym grafikiem. Zawsze kiedy poruszę ten temat, zaczynają się schody. Tż ciągle powtarza "A, bo to nie praca dla Ciebie, a ta to słabo płatna..." Dodam, że nie potrzebuję super płatnej, chcę tylko dorobić parę groszy przez ten okres zimowy... Ostatnio śmiałam się, że od przyszłego sezonu będę zastępować ojca w niektórych pracach polowych. Może nie są to zajęcia typowo kobiece, ale nie wymagają użycia siły a tylko obsługiwania maszyn. Tż powiedział, że mi zabroni
To już drugi związek, gdzie partner próbuje mnie hmm? ograniczać? jeśli chodzi o pracę.
I tak jeśli będę chciała, postawię na swoim, ale czy w Waszych związkach partnerzy też próbują wybierać Wam pracę? Ograniczają Was, podcinają skrzydła?
Teraz ci wybiera prace, a potem będzie decydował o tym, czy możesz z domu wyjść i na jak długo. Jak ktoś ma takie zapędy, to lepiej ewakuować się od razu. Szczególnie, że nic nie piszesz, żeby chciał ci pomóc i znalazł ci lepsza pracę lub kogoś, kto zajmie się twoimi obowiązkami w gospodarstwie.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując