Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie sierpniowe 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-23, 23:06   #3691
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A ja szczerze powiedziawszy nie rozumiem tego zachęcania dziecka na siłę do smoczka.
Kto to tak naprawdę zaleca?
Bo jak maluch ssie kciuk, to jasne, lepiej, żeby ssał smoka niż kciuka, ale jak nie, to po co?
To uczenie dziecka czegoś, czego niedługo trzeba by oduczać.

A to ssanie piąstek nie ma nic wspólnego ze ssaniem kciuka Nasze maluchy są teraz w tzw. oralnej fazie rozwoju, więc poznają wszystko buzią, wkładając do buzi najpierw swoje rączki, nóżki, przedmioty, szmatki, kocyki itp itd. W ten sposób się uczą, zapoznają...i mają z tego frajdę. Nie należy im tego zabraniać dla dobra ich rozwoju
ja ogólnie też nie byłam za smoczkiem dałam tylko dlatego, ze mały potrafił być na cycu 24 na dobę i w końcu wymiekłam bo nie miałam czasu nawet iść do toalety a teraz to jest tak że piastki mu nie zabraniam wkładać do buzi, ale coraz częściej zaczyna od piastki a kończy na kciuku własnie ....

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Oj tak. Co do ręki to do buzi. nóżki też dają radę do buzi wepchac? Chce to zobaczyć

Moni mój nawet jak się urobi po pachy to nie płacze. Nawet więcej, jak widzę glupkowaty uśmiech to wiem ze jest kupa
czyli też mu nie przeszkadza, no to ładnie jednak ja bym wolała jakaś reakcję
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora