2014-10-24, 00:14
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Poczta polska czy kurier - komu bardziej ufacie, a kto "wycina" wam gorsze num
ja na pocztę nie narzekam, dużo zamawiam przez internet, a jeszcze nigdy nie miałam żadnej przykrej sytuacji. natomiast kurierzy mnie ostatnio niesamowicie irytują dzwonią i oczekują, że będę w domu w ciągu godziny od telefonu, a gdy ich informuję, że paczkę doręczyć mogą mi albo po 19 albo na drugi dzień przed 9, to jest często problem często napierają, że zostawią paczkę u sąsiadów albo przywiozą mi ją do pracy albo u ochrony na dole budynku, a dla mnie żadna z opcji nie wchodzi w grę i czuję się za każdym razem jakoś lekko winna (?) że nie ma mnie w domu wtedy, kiedy akurat pan chce przywieźć mi paczkę. już naprawdę czasem wolę wyjąć awizo ze skrzynki i się spokojnie przejść na pocztę i nawet postać w kolejce niż po raz kolejny tłumaczyć kurierowi, że w domu jestem albo rano, albo wieczorem. no chyba że zależy mi na czasie, to wtedy kurier, bo pocztą to różnie idzie. a z paczkomatów korzystałam na razie tylko kilka razy, ale jak tylko pojawia się taka opcja to z niej korzystam, bo wtedy mam w ogóle święty spokój, nie stoję w kolejkach i nikt nie oczekuje, że będę danego dnia o danej godzinie koczować w domu i oczekiwać na paczkę.
|