Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-24, 08:46   #814
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi taką rzecz. Moja inna koleżanka dowiedziała się o ciaży. Zrobiła betę i lekarz powiedział jej, że jest dość niska. Potem zrobiła znów i wyszła lepsza – ok. 900. Powtórzyła raz jeszcze za kilka dni i wyszła jej już 9000. Z kolei zarodek ma tylko 1,5 cm (mm?). Lekarz powiedział jej, że jeśli ostatnia beta jest prawidłowa to niestety zarodek coś nie rośnie. Czy jest możliwe, żeby beta aż tak podrosła – czy to po prostu błąd laboratorium?
Musiałabys wiedzieć w akcie odstępach była beta robiona bo tak to nic nie mówi i który tc u koleżanki wg om i jakie miała długie cykle przed ciaza.
Moja beta z 6t2/3d była 32 tys a zarodek w 6t6d miał 0,87 cm.
Wysokość bety nie jest wyznacznikiem wielkości zarodka z tego co wiem, jedynie pomaga mniej wiecej określić tc a prawidłowy przyrost oznacza ze ciaza rozwija sie prawidłowo. Prawidłowy przyrost jest co najmniej 66% co 48h i 114% co 72h
Ale np mamy przykład prawie nie przyrastajacej bety u Aneczki i zdrowa dzidzia nawet baaardzo
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora