Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czerwcowe Mamusie 2015 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-24, 09:50   #1663
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Cześć

Wracam do Was po 2 dniach męki. Powoli dochodzę do siebie.
Nie wiem czy pamiętacie ale mówiłam o dosyć mocnych bólach brzucha. Któraś z Was (wybacz, nie pamiętam) napisała, że to może zatrucie pokarmowe.
I chyba tak było.. Przeleżałam, tzn. przespałam/przemęczyłam się 2 dni.
Brzuch jak bolał tak bolał, dopiero w nocy mi ulżyło. I tak mi właśnie też się nasunęło to, że właśnie po obiedzie mnie tak wzięło.
Do tego ból głowy, zawroty
Mąż robił mi pieczone jabłka, śliwki i jakoś tak pomogło.
Wczoraj też w łóżku ale to bardziej odsypiałam i regenerowałam się.

Dzisiaj już lepiej-chociaż mdłości okropne ale mogłam coś zjeść.

Jutro jak już będzie ok planuję iść porobić badania.
I tak się zastanawiam czy to normalne, że gin nie przepisał mi żadnych witamin/tabletek???
Biorę tylko kwas foliowy.

Kolejną wizytę mam za 3 tygodnie.. Czy gin czeka po prostu na wyniki moich badań?
tak jak myślałam, dobrze że już się uspokoiło
Je też biorę tylko kwas foliowy. Dopiero w drugim trymestrze zacznę witaminki

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Trochę podczytuję, ale sama nie za bardzo mam o czym pisać... mam za sobą dwie przepłakane nocki i dwa dni takie, że nie bardzo wiem, co się dzieje dookoła. Staram się myśleć o czymś innym, zająć pracą czy czymkolwiek innym, ale to nie wychodzi. Najgorsze jest to, że wczoraj i przedwczoraj prawie zaniknęły mi wszystkie objawy (odbijanie, mulenie, wrażliwość zapachową) a dziś znów wróciły... do tego kłuje mnie raz w jednym raz w drugim boku... nie wiem czy coś sobie wmawiam czy to rzeczywiście tak jest... Krwawienie w zasadzie ustało, teraz to takie plamienie (choć czerwone). Test mam zrobić w piątek albo sobotę, ale boję się mieć nadzieję...poza tym beta jeszcze jakiś czas może się utrzymać na wysokim poziomie więc nie wiem czy nie lepiej zrobić badanie z krwi...
Jeszcze wczoraj pocięłam się z Mężem, bo może i On to przeżywa, ale w żaden sposób tego nie okazuje... no i ciągle przed komputerem albo telewizorem... a ja wyję i On tego nawet nie zauważa....
Trzymam kciuki!!!! może to był faktycznie krwiak i już się ewakuował

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Kasiu, Katarzyno :-*

No ja cóż, jestem po wizycie. Ten lekarz twierdzi, że mój pęcherzyk jest za mały jak na prognozowany wiek ciąży. Powiedział, że byłby bardzo ostrożny w stwierdzeniu mojej ciąży. Tzn. Jestem w niej, ale mam wrażenie, że on nie sądzi aby miała się ona rozwijać. Tylko tego nie powiedział

Kazał zrobić betę w poniedziałek i środę.

Kupiłam dziś test, chce go za chwilę zrobić. Jeżeli jest ciąża rozwijajaca się to powinien wyjść.

Boję się dziewczyny mam złe przeczucia....
Myśl pozytywnie!!!! Jeśli jesteś w tak wczesnej ciąży to nie martw się brakiem objawów, przecież to za wcześnie. U mnie mdłości n. pojawiły się po skończonym 6 tygodniu, wcześniej nawet piersi nie bolały, ylko podbrzusze

Jakie badanie dziewczyny macie zlecone?
Ja mam
morfo
mocz
glukoza na czczo
tsh
WR

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
I

OM miałam 6 września. Więc licząc tak to jestem w 7tyg.
Ale ja wiem, że owulacje miałam później niż zazwyczaj to bywa. Bo ok 23-24 września. Tak więc licząc od tej daty to jakieś 3-4 tygodnie.

Lekarz poniedziałkowy nie znając szczegółów owulacyjnych od razu orzekł że to 3-4 tydzień. I wg. moich obliczeń też tak wyszło.

Ten dzisiejszy uczepil się jak rzep OM. Nawet zasugerował że zapomniałam kiedy miałam ostatni okres....

Wg mnie i mojego prywatnego lekarza jakiś 3-4.

Jedyne co mnie martwi to objawy których praktycznie nie odczuwam.

Zobaczcie zdjęcie z poniedziałkowego USG

Przed chwilą zrobiłam test z mega rozcienczonego moczu :p ledwo nasiaknal już wyskoczyła gruba krecha.

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora